Ramarna för elitseriesäsongen 2021/22

Helgen 25-26 september släpper vi lös elitseriesäsongen 2021/22 med en fullmatad premiäromgång som preliminärt ser ut att bjuda på hela elva matcher.

Med ett par speciella volleybollsäsonger bakom oss blickar vi nu med tillförsikt fram emot nästa, med en förhoppning om att publik åter kan ta plats läktarna och att såväl grundserie som SM-slutspel ska kunna avgöras på mer normala premisser.

Under föregående säsong stängdes Elitserien temporärt från upp- och nedflyttning med anledning av pågående pandemi. Inför säsongen 2021/22 är det därför samma 22 lag, elva dam- och elva herr- från 18 olika föreningar, som spelar i svensk elitvolleybolls finrum och gör upp om mästartitlarna.

Premiäromgången går preliminärt av stapeln 25-26 september och innehåller flera intressanta matcher, däribland en repris från vårens tajta och tuffa slutspelsserie mellan Falkenberg och Sollentuna.

Ett mer definitivt spelschema kommer i sin helhet publiceras här på elitserienvolleyboll.se i slutet av augusti/början av september. Den nyfikne kan dock redan nu tjuvkika på det genom att klick på följande länkar:

• Spelschema Elitserien Dam*
• Spelschema Elitserien Herr*
*Vänligen notera att datum och tider är preliminära och kan komma att ändras.

Grundserien, som pågår 25 september 2021 – 27 februari 2022, består av 22 omgångar där alla lag spelar 20 matcher vardera. Alla lag möter varandra två gånger, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Efter avslutad grundserie tar SM-slutspelet vid. Utöver SM-titlarna gör elitserielagen även upp i 2022 års upplaga av Grand Prix, som avgörs i Fyrishov, Uppsala, helgen 22-23 januari, då Europacupplatser står på spel.

Komplett säsongsupplägg presenteras närmare inpå säsongen. Håll utkik här på elitserienvolleyboll.se!