Bronsmedaljen till H/H:s damer efter succévändning i andra set

Vilken match ni gör i Lindesberg. Det går inte annat att säga än att ni gjorde en bedrift då ni vänder andra set från 22-17 till 23-25.

 

Volleykanalens inbjudna kommentator sa i andra set vid ställning 22-17, “I Linde råder sägnen, först till 20 vinner setet”. Så skönt det var att ni motbevisade det. Dock såg det värre ut i första set då ingenting fungerade, varken serve eller mottagning och första set gick således alldeles för enkelt till Lindesberg.

Men som sagt så gjorde Hylte/Halmstad en enorm vändning i andra set och i tredje set startade man med ett riktigt bra försvar och energi. När H/H har 23-17 händer samma sak som i andra set men med Lindesberg som hämtar ifatt ett stort underläge. Hylte/Halmstad slarvar och tappar sin fokus. Men när Linde sen haft en setboll vid 22-24 ställer sig Esther Evans på servelinjen och vilken serveserie hon får till!  Fyra bollar senare och 24-26.

I fjärde set är det passare Camila Silva som briljerar på plan. Hon är smart i sina upplägg och hittar varenda läge att fördelar passen på. Hylte/Halmstad har ett försprång på 8 poäng vid 13-5 när domaren dömer ut en serve av Jona Vigfúsdóttir. Dock syns det tydligt att den sitter på linjen när Volleykanalen sänder reprisen och därefter börjar Hylte/Halmstad slarva. Kanske det även kommer några bronsnerver med i spelet. Dock kommer Lindesberg inte närmare än 3 bollar bakom och Jona Vigfúsdóttir sätter ett serveess och vinst i fjärde med 25-18.

I Hylte/Halmstads lag blev Stina Rix utsedd som bästa spelare.

Alla supportrar och alla i Hylte/Halmstad säger stort GRATTIS till våra härliga tjejer som trots en besvärlig säsong tar ett mycket välförtjänt brons! Ni gjorde det!

Eva Alberti som skrivare tackar Helén Svensson för den underbara bilden på ett gäng glada tjejer.