Semifinalerna på herrsidan – så spelas de!

Efter två rafflande kvartsfinalavgöranden under tisdagskvällen är nu samtliga semifinallag klara på herrsidan. Linköping mot Sollentuna och Hylte/Halmstad mot Falkenberg. Så ser årets semifinaler ut på herrsidan!

Sollentuna slog ut Örkelljunga under tisdagskvällen men det skulle krävas fem set i Arena Satellit. Hemmalaget inledde med att vinna det första setet med 25-23 men sedan var det Örkelljunga som vann de två nästkommande seten. Sollentuna lyckades dock vända och knep de två sista seten och därmed även semifinalplatsen. I semi väntar Linköping som tidigare slog ut Falkenberg i den femte kvartsfinalmatchen efter en tuff serie. Den första semifinalmatchen lagen emellan spelas på lördag från Linköping sporthall. Matcherna avgörs återigen i bäst av fem matcher.

Även Falkenberg, som förlorade i den första kvartsfinalserien mot Linköping, blev klara för semi under tisdagskvällen efter att ha besegrat Habo på bortaplan. Även denna match avgjordes först efter fem set. FVBK lyckades knipa det första svängiga setet som till slut slutade 23-25. I andra kom dock Habo tillbaka och vann med 25-18 men Falkenberg visade i tredje set att de ville avgöra under tisdagen och vann det setet med 15-25. Inför det fjärde setet hade årets GP-vinnare chans att just avgöra men Habo visade styrka och vann setet efter tre raka avslutande poäng. Matchens sista set blev spännande även det men till slut kunde Falkenberg bärga semifinalplatsen på bortaplan under tisdagen. Närmast väntar semi mot grundseriesegrarna Hylte/Halmstad som nollade Örkelljunga och tog tre raka vinster i kvartsfinalen. Även denna serie startar på lördag och då är det Hylte/Halmstad som inleder med hemmaplansfördel.

2019-04-06
15:00 – Linköpings VC vs. Sollentuna (Livesändning!)
15:30 – Hylte/Halmstad vs. Falkenberg (Livesändning!)

Livescore från samtliga herrmatcher!
Spelschema för herrarnas slutspel.

Foto: Robert Boman och Glenn T Unger.