Storhelg avslutar året

Fyra matcher står på schemat för Sollentunas under Elitseriens sista helg 2018. För både herr- och damlaget är det under lördagen toppklubben Hylte/Halmstad som kommer på besök och under söndagen är det Lund som gästar. I januari går man in i slutspurten inför det första slutspelsträdet, som tar vid den 9:e februari.

– Vårt mål är att ha hitta den bästa sammansättningen till slutspelet, säger damtränare Niclas Bagelius och fortsätter
Vi fortsätter laborera med lagsammansättningen för att nå bästa möjliga komposition.

För SVK Dam är det lördagens möte som blir den riktiga utmaningen. Hylte/Halmstad ligger på tredjeplats i tabellen men Niclas Bagelius vill inte ta ut något i förskott,
– Vi möter två smart spelande lag med mycket volleybollkunnande. Vi vill kunna utmana på denna nivå och visa oss från vår bästa sida, menar tränaren. Vår styrka ligger i den jämna truppen, den lojalitet och det engagemang spelarna visar dag ut och dag in.

På herrsidan toppar Hylte/Halmstads lag tabellen och lagkapten Staffan Blomgren menar att det blir en tuff utmaning.
– Det är ett lag med mycket erfarenhet på plan, som sällan släpper ifrån sig många misstag. De senaste matcherna har vi blockat bra och kan vi kombinera det med snålt spel kan vi utmana.

Även mot Lund menar Staffan Blomgren att blockspelet står i centrum.
– Lund är ett lag som kretsar kring sina två anfallare August Borna och Fayez Alloush. Dom står tillsammans för majoriteten av lagets poäng. Här blir vårt block avgörande. Disciplinerat blockspel uppföljt med bra serve- och mottagningsspel kommer ge oss tre poäng i Arena Satelliten på söndag.

Lördag:
14:30 SVK Dam mot Hylte/Halmstad
17:00 SVK Herr mot Hylte/Halmstad

Söndag:
14:30 SVK Dam mot Lund
17:00 SVK Herr mot Lund

Samtliga matcher spelas i Arena Satelliten. Kan du inte ta dig dit så sänds matcherna direkt på SVK:s YouTube-kanal.

Båda dagarna spelas en “förmatch” kl 11:00, på lördagen möter B-laget Rissne i Div 1 Norra Damer och på söndagen möter D-laget, vårt yngsta divisionslag, Nyköpings BV i division 2.

Text: Michael Jestin
Foto: Emma Trepte