Hylte/Halmstad besegrade antagonisten

Ett derby mellan två halländska lag blir alltid en härlig upplevelse för publiken. Även denna gång blev det många tajta bolldueller.

Alla fyra set var oerhört jämna i början och i första drog Hylte/Halmstad iväg från 17-16 till 21-16. När man dessutom hade 24-21 kändes inte Falkenberg som något hot. Men Falkenberg kämpade sig ikapp till 24–24 och därefter bytte lagen setbollar med varandra innan H/H till slut kunde avgöra till 34–32.

Andra set kom Hylte/Halmstads vänsterdpiker Adam Bradbury igång ordentligt. Han tidvis lekte med Falkenbergskillarna och visade upp fantastiskt bra anfall. Adam säger att han får tacka passare Victor Nielsen för detta, som hittade Adam på alla positioner. Hylte/Halmstad tog andra med 25-19.

Tredje set tog tvärslut för Hylte/Halmstad vid 15-14. Då slappnade H/H-killarna av för mycket. Deras lite okoncentrerade spel gjorde att Falkenberg vann 6 bollar i rad. Detta mycket tack vare Falkenbergs landslagsspiker Johan Gruvaeus. FVBK tog setet med 25-19 och Falkenbergs tillresta supporters jublade.

Det är då Hylte/Halmstad måste tillbaka till sitt spel och upp på tårna igen. Head coach Per-Erik “Perra” Dalqvist snackade ihop killarna inför fjärde och ut kom ett lag som var i ledning hela setet. Hylte/Halmstads högerspiker Nick Goodell var tillbaka efter sin långa skada, liksom centern Philip Pettersson. Ingen av dem har spelat på ett tag på grund av skador så de får godkänt, men det är långt ifrån hur bra de verkligen är när de spelar på topp. Johan Mårtensson som är på gång mot toppform, gjorde en kanonmatch mot FVBK, dessutom fick han äran att slå in matchbollen och H/H vann även fjärde med 25-21.

Hylte/Halmstad Volley vinner matchen mot Falkenbergs VBK med 3 – 1 (34-32, 25-19, 19-25, 25-21)

Pris till bästa spelare

Nr 9 Johan Gruvaeus, FVBK

Nr 9 Adam Bradbury, H/H Volley

Efter matchen bjöd Hylte/Halmstads härliga supporter Mats “På Höjden” Helge,  alla spelare, ledare och supporters på glögg, julmust, pepparkakor och godis. Ett mycket uppskattat initiativ av Mats och det blev en härlig avslutning på söndagskvällen. Spelare och supporters från båda lagen blandades och bra mingel i hallen fick avsluta Hylte/Halmstads höstprogram i Örnahallen, Hyltebruk.

Text Eva Alberti

Bild Leif Nilsson