Rysare när ÖVK och H/H drabbade samman

Hylte/Halmstads herrlag är på vinnande spåret igen. Men det satt långt inne och en riktigt spännande drabbning blev det i Forum i Örkelljunga på torsdagskvällen.

Första set fick en mardrömsstart för Hylte/Halmstad. Örkelljunga ryckte direkt och 5-0 kunde man inte hämta in. Med både Philip Pettersson och Nick Goodell på bänken insåg ÖVK att nu har man favören på sin sida och Peter Lundgren och  Tomas Vilimas öste in poäng efter poäng. Även om H/H mot slutet började få ordning på sitt spel och mottag vinner ÖVK rätt övertygande med 25-21.

I andra sets timeout vid 12-12 händer något hos killarna. Plötsligt hittar killarna sitt spel, Adam Bradbury får fritt spelrum och inte minst Johan Mårtensson blev tidvis ostoppbara för ÖVK. Som head coach Per-Erik “Perra” Dalqvist sa om den timeouten: “Vi hade börjat spela alldeles för mesigt och måste bli mer bestämda igen och det gav ju effekt“. Hylte/Halmstad vinner andra med  siffrorna 16-25.

Efter pausen kommer Örkelljunga ut och får igång Tomas Vilimas och Peter Lundgren, men det finns även en annan stor spelare, Jakob Tegenrot som idag är riktigt bra. Hylte/Halmstad hämtar upp lägen som 12-17, 16-20 men ÖVK vinner till slut dramat mot slutet med 29-27.

Fjärde set blev nog rätt avgörande för hur matchen skulle sluta. Örkelljunga har ledning tidigt med 7-2. Det är då sammanhållningen i laget märks. Fredrik Holgersson gör ett grymt jobb som passare. Han leder sitt lag och är ikapp vid 20-19. Vid 22-21 går Fredrik ut och lämnar över till passare Victor Nielsen som direkt blockar ner ÖVK till 22-22. Sen gör Vilimas en anfallsmiss, Adam Bradbury blockar ner ÖVK och till slut får David Pettersson till ett monsterblock och Hylte/Halmstad vinner setet med siffrorna 22-25.

Sista och avgörande set är Hylte/Halmstads direkt men Örkelljunga går från 7-10 till 13-12. Dock är det H/H som är starkast och Bartek Sulinski sätter sista bollen och dämed vinner man även sista set med siffrorna på tavlan 15-17.

Åter vinner Hylte/Halmstad en svajande match. Att man lyckas vinna över ett lag som anses som formstarkast efter vunnit både mot Linköping och Falkenberg måste ges bra betyg. Med både Philip och Nick på bänken och spelare på annorlunda positioner visar vilken styrka laget sitter inne med. I torsdagens match visade också H/H upp ett mästerligt blockspel då man vinner den matchen med 17-4! över Örkelljunga. Johan Mårtensson var grym i matchen och visar att han är tillbaka och blir poängbäst i Hylte/Halmstad. Bästa spelare i Hylte/Halmstad blev Fredrik Holgersson som gjorde en bra match.

Bartek Sulinski fick efter matchen säga nåt om matchen: “Det var verkligen jätteskönt att avgöra och vinna matchen. Den här matchen visar verkligen hur bra vi är som lag när vi kan vända från så svåra lägen och gå segrande ut ur det här. Sista bollen var bara resultatet av hela lagets starka prestation”

Text Eva Alberti

Bild Leif Nilsson