Dubbla derbyn bland 13 helgmatcher

Elitseriehelgen bjuder på 13 härliga matcher. Vi levererar länkar till livesändningar och livescore!

Bland helgens höjdpunkter på damsidan hittar vi Skånederbyt mellan Lund och Svedala, en match mellan två lag som är i desperat behov av poäng. Här har vi en drabbning som kan bjuda på både prestige och desperation, två ingredienser som bidrar till underhållande matcher.

Ett annat rivalmöte att se fram emot är det mellan Lindesberg och Örebro, två kombattanter som kan varandra både utan och innan. Serietvåan Örebro får ses som favoriter, inte bara på grund av tabelläget, utan också för att laget avgick med en klar 3-0-seger senast lagen stötte på varandra. Kan ”Linde” utmana i hemmaborgen?

Foto: Adrian Norrby

På herrsidan kan mötet Falkenberg-Sollentuna bli en svängig historia. Fem poäng skiljer i dagsläget mellan fyran FVBK och sjuan SVK. De tre poäng som en 3-0- eller 3-1-seger kan ge är onekligen viktiga, inte minst för Sollentuna som i och med en seger på allvar skulle blanda sig i kampen om en plats i Playoff, den övre fortsättningsserien som ger direktplats till slutspelet. Att SVK kan lyckas med bedriften råder det inga tvivel om, senast lagen drabbade samman stod de nämligen som segrare.

I samma strid är också Lund och Habo inblandade. Därför blir lördagens match lagen emellan högintressant. Viktiga ”pinnar” står på spel i mittenmötet, som på förhand känns helöppet. Förra gången lagen möttes stod Lund som segrare. Lyckas Habo revanschera sig och knipa samtliga tre poäng kliver de dock förbi skåningarna i tabellen.

Foto: Fanny Olofsson

HELGENS MATCHER

2018-12-01
DAMER
15:00 – Degerfors vs Linköping
15:00 – Engelholm vs Sollentuna (livesändning)
15:00 – Lund vs Svedala (livesändning)
16:00 – Lindesberg vs Örebro (livesändning)
17:00 – RIG Falköping vs Gislaved (livesändning)
Livescore från samtliga dammatcher!

HERRAR
14:00 – Vingåker vs Södertelge (livesändning)
15:00 – Falkenberg vs Sollentuna (livesändning)
17:30 – Lund vs Habo (livesändning)
Livescore från samtliga herrmatcher!

2018-12-02
DAMER
14:00 – RIG Falköping vs Linköping (livesändning)
14:00 – Gislaved vs Hylte/Halmstad
16:00 – Svedala vs Sollentuna (livesändning)
Livescore från samtliga dammatcher!

HERRAR
16:00 – Örkelljunga vs Sollentuna (livesändning)
16:30 – RIG Falköping vs Falkenberg (livesändning)
Livescore från samtliga herrmatcher!

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel