Elitserien levererar åtta lördagsmatcher

I helgen fyller elitseriesäsongen 2018/19 en månad. Redaktionen tar sig en snabb titt på tabelläget och blickar fram mot lördagens fullspäckade omgång.

En hel månad har passerat sedan vi släppte lös elitseriesäsongen 2018/19 och en tidig ”topp och bott” har börjat utkristallisera sig. På damsidan är det Engelholm  som anför med maximala 18 poäng, sex segrar av sex möjliga och endast två setförluster. Skåningarna har fyra raka SM-guld i bagaget och har onekligen fått en kanonstart i jakten på ett femte. Även på herrsidan är det regerande mästare som stoltserar i toppen av tabellen. Hylte/Halmstad vann SM-finalreprisen mot Linköping förra helgen och har samlat ihop till 14 poäng på fem matcher.

Vi är visserligen ännu i en relativt tidig fas av säsongen, men för lag som vill boka biljetter till 2019 års upplaga av Grand Prix gäller det att sätta fart. Helgen 17-18 november är halva grundserien spelad och då gäller det att vara bland de fyra bästa för att kvalificera sig.

Kommande helg bjuder på ytterligare åtta bataljer. Många, kan tyckas, men efter den galet intensiva rekordhelgen för en vecka sedan, då det spelades 18 elitseriematcher inom loppet av två dagar, känns den siffran ganska liten. Noterbart är dock att samtliga åtta matcher liras på en och samma dag. Lördag, närmare bestämt.

Vi kan bland annat se fram emot ett Skånederby på damsidan då Lunds VK tar emot serieledande Engelholms VS. Även på herrsidan vankas det länsderby när Sollentuna gästar Södertelge.

Matchen mellan Linköping och Vingåker torde också bli en intressant historia. VVK gjorde klart med dubbla prestigevärvningar från just LVC under silly season när de säkrade såväl vänsterspikern Albin Eriksson (spelande tränare i Linköping säsongen 2017/18) som högerspikern Tomas Mroz.

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

2018-10-27
DAMER
13:00 – Linköping vs Lindesberg (livesändning)
14:30 – Sollentuna vs Örebro (livesändning)
15:00 – Degerfors vs Hylte/Halmstad
15:00 – Svedala vs Gislaved (livesändning)
17:30 – Lund vs Engelholm (livesändning)
Livescore från samtliga dammatcher!

HERRAR
15:00 – Lund vs Falkenberg (livesändning)
16:00 – Linköping vs Vingåker (livesändning)
17:00 – Sollentuna vs Södertelge (livesändning)
Livescore från samtliga herrmatcher!

KOMPLETT SPELSCHEMA
Elitserien damer
Elitserien herrar

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel