GVK fick det svårt mot Hylte/Halmstad

Hemmapremiär i Örnahallen och Hylte/Halmstads damer hade inga större problem att vinna över Gislaveds VK med 3 – 0.

Det var egentligen bara i första set som det var lite jämt mellan lagen. Fram till 16-16 följdes man åt men där tog det stopp för GVK. H/H:s Martina Svensson får till ett härligt spel och bara under första set tar hon 9 poäng. Sekretariatets dator med matchprotokollet i var nog det enda störde matchen då det blev ett elavbrott på 4 minuter. Men snabbt löstes det och matchen kunde sättas igång igen.

Dock är det hela lagets riktigt bra attityd och spel som fick allt att stämma. Stina Rix, vänsterspiker,  och för i år nya liberon Daniele Kovacs de Lima hade mycket bra mottagning. I första matchen gjorde spelarna i Hylte/Halmstad många misstag men i matchen mot GVK hade man verkligen minimerat dtta.

Andra och tredje set var Hylte/Halmstads från början till slut. H/H briljerar stundtals med sitt spel och man ser energin i deras ögon. Head coach Dick Runesson valde även i dag att spela runt på många olika spelare och det såg riktigt bra ut från samtliga.

Gislaveds utländska spelare kommer bli riktigt farliga under säsongen men även Stina Lindstam gjorde bra insats.

Martina Svensson, ny kapten för i år berättar för Hallandsposten efter matchen; “– Vi var väldigt tydliga i våra roller i dag och vad vi behövde få fram i de olika lägena. Det är jättehärligt att få spela med dessa tjejer. Vi har en bra trupp i år med många energispelare och det är otroligt kul.

– Det är dessutom motiverande att ha en tränare som är så engagerad som Dick Runesson. Han bryr sig verkligen om sitt lag och det gör hela tränarstaben och för mig som är en energispelare, betyder det jättemycket.”

Bästa spelare

Nr 9  Gabrielle Benda, GVK

Nr 1  Martina Svensson, Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad vinner över Gislaved VK med 3 – 0 (25-18, 25-18, 25-13

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén