Hylte/Halmstad skapade väg vid nät

Hylte/Halmstad mötte betydligt bättre lag denna helg än förra, men laget hade inga problem att höja sin nivå på spel. Man vinner med komfortabla 3 – 0 i Örnahallen.

Efter förra matchen var H/H:s nye center David Pettersson inte nöjd med sin egen insats. Efter endast 3 veckor med herrlaget var han riktigt het igår framme vid nät. Men han var inte ensam där. Passare Fredrik Holgersson drog stort jubel, både från läktarhåll och från sina medspelare, när han i första set blockar ner Örkelljungas spiker Peter Lundgren. Fredrik passade sina spelare fantastiskt bra och passare Victor Nielsen kommer in är han lika bra. Två riktigt bra passare H/H sitter inne med.

Hylte/Halmstad spelade mycket samlat och även om man gör lite misstag är det inget som stressar upp dem. Head coach Per-Erik Dalqvist säger till Hallandsposten efter matchen; “– Jag är mest nöjd med bredden vi har i laget. Nu bytte jag inte lika mycket som i förra helgen men jag vet att jag kan göra det och jag vet att det inte blir sämre utan att de som kommer in från sidan gör det lika bra.”

I slutet av tredje set vid ställning 24-20 till Hylte/Halmstad blir Örkelljungas tränare Tony Westman utvisad då han protesterar vilt mot ett domslut. Tony får lämna hallen och matchen är över strax efter när Örkelljunga gör en missbedömning. En boll som ÖVK-spelarna inte kan besluta vem som ska ta utan den dimper ner mitt emellan dem.

Hylte/Halmstad vinner över Örkelljunga med  3 – 0 (25-19, 25-22, 25-19)

Bästa spelare

Nr 7 Jakob Tegenrot, Örkelljunga

Nr 10 David Pettersson, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén