Landslagspassare till Hylte/Halmstad

Vi kan presentera vårt andra nyförvärv inför säsongen 2018/19 och det är ingen mindre än Victor Nielsen.

Victor kommer senast från konkurrenten Falkenbergs VBK där han har hållit till de 2 senaste åren efter avslutande studier på riksidrottsgymnasiet.

Förutom spel med Falkenberg har han slagit sig in i landslaget där han har haft en stadig plats de senaste säsongerna. Passaren som ursprungligen är fostrad i Sollentuna VK har en farlig serve samt ett av elitseriens största block ute på högerkanten.

Säsongen 2016/17 blev han utsedd till årets genombrott i herrarnas elitserie, säsongen innan det prisades han som årets rookie.

”Jag är mycket glad över att Victor kommer till oss på sin väg mot att bli ännu bättre” -säger lagets tränare Per-Erik Dalqvist. Han är redan given i landslaget trots sin unga ålder, förutom 25 A-landskamper har han spelat ett 50-tal juniorlandskamper.

GP-guld och SM-silver finns på meritlistan. Victors förhoppning är att det där SM-silvret ska kunna förvandlas till ett SM-guld i och med flytten till Hylte/Halmstad.

På frågan vad som fällde avgörandet i valet av klubb efter att ha varit jagad på spelarmarknaden svarar Victor ”Jag vill väldigt gärna vinna ett SM-guld och tror jag har stor chans till det i min nya klubb. Träningsmöjligheterna i klubben med den stora hallen, träningstider, närheten mellan hall/jobb/högskola samt truppen och tränare ger en väldigt bra helhetslösning. Dessutom trivs jag väldigt bra socialt i Halmstad, staden har ett stort utbud samt en hel del gamla kompisar sedan gymnasietiden boendes här vilket gör att jag ser fram emot kommande säsong”.

”Vi väljer medvetet att satsa mer på unga svenska spelare i år för att ge dem bra träningsmöjligheter. Victor är en del i denna satsningen, och det ska bli spännande att se hur vi kan klara oss mot betydligt mer rutinerade motståndare i årets serie som förra säsongens finalmotståndare Linköpings VC bland andra” – säger Per-Erik.

Tillsammans med nyförvärvet Victor stannar Fredrik Holgersson kvar i klubben och tar upp kampen om passarpositionen. Fredrik hade en bra utveckling förra året och steg in i slutspelet och visade att han vill ha mer tid på planen. I och med denna passarduo har vi ett ungt, hungrigt och mycket duktigt passarpar som har lite olika spelstilar vilket ger oss större möjligheter att ändra matchbilden. Dessutom kommer de sporra varandra till vidare utveckling och framgångar.

Text Per-Erik Dahlqvist