Hett när Hylte/Halmstad vinner första damfinalen

Det bjöds på riktigt bra volleyboll i Örnahallen när Engelholm kom på besök inför Final 1 2018 och det small rejält från båda håll. Till och med som en före detta elitvolleybollspelare sa: ” För första gången på länge känner jag att det hettar till i kroppen och tjejerna har fruktansvärt hårda anfall”.

Hylte/Halmstad tog direkt tag i taktpinnen och raskt gick man fram till 5-0 innan Engelholm hann reagera. Genom hela setet dominerade H/H via hårda anfall från Martina Svensson och Stina Rix och dessutom har man ett härligt försvar som får hela laget att jobba. Ingen i laget är rädd att offra sig för att rädda bollen och fortsätta hålla den i spel. Taylor Bruns är suverän med sitt passarspel och även med sin serve. Hylte/Halmstad släpper inte in Engelholm närmare än 2 bollar efter sig och efter ett rafflande bra spel första set, vinner man men 25-18.

Andra set börjar inte lika överlägset som första men vid ställningen 5-4 får Hylte/Halmstad grepp om spelet och har 10-6. Men Engelholm pressar på och kommer ifatt vid 11-11 och lagen följs åt till 15.14. Mycket tack vare deras nr 6 Kaleigh Nelson och nr 14 Tess Rountree. Men då börjar Julia Brown visa upp sin repertoar. Julia bankar på och hon, Daniele Kovacs de Lima, Karis Watson och Terese Bengtsson blir alldeles för svåra att klara av för Engelholm. Hylte/Halmstad vinner med 25-18.

Så kommer det en 15 minuterspaus och då har Hylte/Halmstads tjejer slappnat av och man försätter sig för mycket i ett pressat läge när Engelholm snappar upp att H/H varvat ner. Hylte/Halmstad har stora problem med servemottagningen och ingen vill riktigt trycka på i anfallen.  H/H ligger under med 8-13 men lyckas ta sig ikapp så man till och med har 22-21 men lyckas släppa in Engelholm en gång till som vinner setet med siffrorna 23-25.

Det fjärde blir det absolut mest jämna setet. Riktigt bra volleyboll och inte alltid det snyggaste spelet. Men vilken defense båda lag visar upp. Totalt omöjliga bollar räddas upp antingen efter hårda anfall eller bara enkla petningar. Vilka bollar och vid sidan om blandas skratt, vrål och trumlag med jubel. Hylte/Halmstad har en bra ledning vid 20-16 och det ser riktigt stabilt ut. Därefter verkar H/H tycka att det ser alldeles för säkert ut och släpper in Engelholm till 22-22 och då kommer mycket kämpatakter in. Efter 3 matchbollar vinner Hylte/Halmstad med 29-27.

Hylte/Halmstad Volley vinner över Engelholm VS i Final 1:5 med 3 – 1 (25-18, 25-18, 23-25, 29-27)

Bästa spelare

Nr 14 Tess Rountree, EVS

Nr 22 Julia Brown, Hylte/Halmstad Volley

Text: Eva Alberti

Bild Robin Nylén