Hylte/Halmstad klart för finalrepris

Hylte/Halmstad besegrar Lindesberg med 3-1 i matcher i semifinalserien och är därmed klart för finalrepris mot Engelholms VS.

Tre av fyra semifinalserier avgjordes den gångna helgen. Den enda som ännu var vid liv när SM-slutspelet dundrade vidare under tisdagskvällen var den mellan Lindesberg och Hylte/Halmstad.

Hallänningarna, som skaffade sig en 2-1-ledning i matcher i kraft av söndagens hemmaseger, hade matchboll inför kvällens drabbning i Lindes hemmaborg. Om man tog chansen? Det kan du ge dig på!

Segersiffrorna skrevs till 25–19, 25–19, 25–19 fördel gästerna, vilket betydde 3–1 i matcher och avancemang till säsongens absoluta höjdpunkt. SM-finalerna!

Väl där väntar en finalrepris mot regerande svenska mästarna Engelholms VS. Under förra årets finalspel slutade det 3-1 i matcher till skåningarna, som i år kan ta hem SM-titeln för fjärde året i följd. Hylte/Halmstad kommer dock gör sitt bästa för att bryta EVS-dominansen. Och i kraft av seriesegern har H/H också hemmaplansfördel i kommande finalserie, som inleds på lördag 14:30!

Foto: falkenbergsbild.se

Så avgörs SM-slutspelet

De åtta främst placerade lagen i grundserien deltar i SM-slutspelet. 2017/18 startar slutspelet 17-18 mars med eventuellt avgörande femte finaler 28 april (damer) och 29 april (herrar). Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer koras. Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där Golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här!
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – damer.
Spelschema – SM-slutspelet 2018 – herrar

ELITSERIELÄNKAR
SM-slutspelet 2018 – damer

SM-slutspelet 2018 – herrar
Elitserien (grundserien) damer
Elitserien (grundserien) herrar