Hylte/Halmstad är i Final 2018

Att möta Falkenberg innebär alltid bra spel och en riktigt rysare på härlig nivå. Falkenberg hade hittills varit i SM-final imponerande 12 gånger i rad. Men det var Hylte/Halmstad som spelade drömvolleyboll och inte släppte in Falkenberg nån gång under matchen.

Hade Falkenberg vunnit över Hylte/Halmstad i semifinalerna skulle det blivit den 13 gången i rad de gick till final. Men nummer 13 blev Falkenbergs otursnummer. I första set började Falkenberg starkt då de fick 2-4 direkt. Men vid ställningen 8-8 visar H/H upp ett mycket fokuserat spel och är bättre än Falkenberg på alla positioner. Framför allt är det H/H:s försvar och tunga servar som Falkenberg har problem med.  Hylte/Halmstads Viktor Lindberg och Nicholas Goodell sätter anfall efter anfall som inte Falkenberg har en chans att rädda. H/H som visar muskler vinner detta med 25-15.

Andra set är Falkenberg mer med från början. Dock har Hylte/Halmstad Anton Tegenrot som är riktigt besvärlig för Falkenberg. Anton räddar anfall efter anfall tillsammans med Satoshi Umeno och Johan Mårtensson visar de upp en underhållande defense. Setet är mycket jämnt och det är först mot slutet som Hylte/Halmstad får ett övertag och 22-18. Kanske mer beroende på att FVBK lägger sin fokus på att klaga på domarna istället för ta tag i sitt spel. I alla fall samlar Falkenberg ihop sig och kommer ifatt till 24-24 och både H/H:s och FVBK:s supportrar gör ett härligt arbete från läktaren för att heja fram sitt lag. Viktor Lindberg sätter setbollen genom ett dundrande anfall till 26-24.

I tredje är det åter jämnt och Falkenberg leder fram till 5-6. Där får de åter problem med H/H-killarnas spel och snabbt är siffrorna 10-6 istället och favör till H/H. Det är åter mycket känslor på plan och supportrarna gör sitt bästa från läktarhåll. Hylte/Halmstad visar åter upp ett stabilt och metodiskt spel. Man nöter ner Falkenberg som mot slutet bara tappar allt och anfall sitter ofta utanför linjerna. Hylte/Halmstad går från 14-11 till 25-14. Rent överlägset och underhållande underbart vinner man även tredje och är i final 2018.

Hylte/Halmstad vinner mot Falkenberg i Semifinal 3 med 3 – 0 (25-15, 26-24, 25-14)

Pris till bästa spelare

Nr 6 Emil Svärd, Falkenberg

Nr 19 Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad

Final 1 spelas uppe i Linköping söndag 15 april, tid återkommer vi med.

Text Eva ALberti

Bild Robin Nylén