Sextett lag klara för semifinal

Six down, two to go. Flera kvartsfinalserier avgjordes den gångna helgen. Totalt sex dam- och herrlag är klara för avancemang till nästa slutspelsrunda!

SM-slutspelet har skördat sina första offer. Gislaved, Linköping och Svedala har fått kapitulera på damsidan. Och på herrsidan har Tierp, Södertelge och Habo tvingats se sig besegrade.

Hylte/Halmstad, Engelholm och Örebro är i sin tur klara för semifinalspel på damsidan. På herrsidan är motsvarande lag Linköping, Hylte/Halmstad och Falkenberg. Samtliga av dem vann sina matchserier med 3-0.

Hallandsderby i semin

Helgens resultat innebär att de första semifinalserierna utkristalliserat sig. På herrsidan bjuds det på Hallandsderby när serietvåan Hylte/Halmstad gör upp med ärkerivalen Falkenberg. Mycket talar för en lång och intensiv matchserie. Under grundseriens totalt fyra möten lagen emellan slutade det nämligen med två segrar vardera för kombattanterna.

På damsidan väntar i sin tur en sprakande tillställning mellan regerande svenska mästaren Engelholm och utmanande Örebro. I potten ligger alltså en plats i SM-finalerna, där lagen möttes så sent som säsongen 2015/16. Där och då stod EVS som segrare.

Slåss om de sista semifinalplatserna

Två kvartsfinalserier lever vidare. På damsidan har seriefyran Lindesberg ett 2-1-övertag på Sollentuna, som inledde matchserien med en skräll. På herrsidan är det den förväntat stentuffa matchserien mellan Sollentuna och Örkelljunga som dundrar på. Här sitter ÖVK i förarsätet efter lördagens 3-1-triumf på bortaplan.

Båda matchserierna kan avgöras de kommande dagarna. Linde har matchboll i tisdagens bortamatch, medan ÖVK har chans att fixa avancemang inför hemmapubliken i FORUM på onsdag. Eventuella femte och direkt avgörande semifinaldrabbningar spelas torsdagen den 29 mars (damer) respektive fredagen den 30 mars (herrar).

Foto: Robert Boman

KVARTSFINALSERIER

DAMER
Hylte/Halmstad vs Linköping
H/H vann matchserien med 3-0.

Engelholm vs Svedala
EVS vann matchserien med 3-0.

Örebro vs Gislaved
Örebro vann matchserien med 3-0.

Lindesberg vs Sollentuna
Linde leder matchserien med 2-1.

HERRAR
Linköping vs Habo
LVC vann matchserien med 3-0.

Hylte/Halmstad vs Tierp
H/H vann matchserien med 3-0.

Falkenberg vs Södertelge
FVBK vann matchserien med 3-0.

Sollentuna vs Örkelljunga
ÖVK leder matchserien med 2-1.

 


ELITSERIELÄNKAR
SM-slutspelet 2018 – damer

SM-slutspelet 2018 – herrar
Elitserien (grundserien) damer
Elitserien (grundserien) herrar