Hylte/Halmstad klart för semi efter tre raka

Även Hylte/Halmstads herrar hade matchboll i söndagens kvartsfinal 3 mot Tierp. Då valde man att pulvrisera Tierp i andra set.

Första set hängde Tierp dock med och det var tidvis riktigt jämnt. Hylte/Halmstad gjorde helt enkelt en dag på jobbet och kunde ändå rätt enkelt ta hem setet med 25-21.

Sen har vi då det här andra set. Hylte/Halmstad spelar som i trans. Arno Slipac, Satoshi Umeno och inte minst Anton Tegenrot visar upp ett fantastiskt försvar. Viktor Lindbergs anfall hörs som vanligt över hela arenan. När dessutom Carlos Santos får till en foträddning (dock hände detta ett flertal ggr) undrade nog Tierp om det fanns något som kunde stoppa H/H i denna match. Tierp spelade inte dåligt på något vis men de får helt enkelt inte hål på H/H:s försvar och anfall. Hylte/Halmstad visar upp ett lagspel på riktigt hög nivå. När H/H leder med 3-1 går Satochi ner för att serva och han får hålla på i 12 servar. Inte ofta man ser att någon klarar av att hålla serven så många gånger och Tierp började få riktig gamnacke. Setet tog 16 minuter och förkrossande 25-5 till Hylte/Halmstads killar.

I tredje slappnar Hylte/Halmstad av och Tierp får betydligt mer utrymme än i andra. Utan att storspela klarar man av att hålla Tierp på bra avstånd efter sig. Mot slutet får Philip Pettersson till några bra anfall och det är även Philip som blockar in matchbollen till 25-19.

Hylte/Halmstad vinner över Tierps VBK med 3 – 0 (25-21, 25-5, 25-19)

Hylte/Halmstad är därmed klarar för Semifinal 1. Söndag 1 april kl 17.00 i Halmstad Arena. Motståndare är Falkenberg!

Bästa spelare

Nr 1  Jonathan MacDonald, Tierps VBK

Nr 9  Satoshi Umeno, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Albert

Bild Robin Nylén