Hylte/Halmstad herrar visade slutspelsform

Hylte/Halmstad är på väg mot riktigt bra slutspelsform. Det visade de i Örnahallen, Hyltebruk igår mot Sollentuna. Det smällde ordentligt i hallen.

Sollentuna hade som mål att besegra Hylte/Halmstad för att få en eftertraktad tredjeplats i Grundserien. Detta för att slippa möta Örkelljunga i en kvartsfinal. Men så som Hylte/Halmstads herrar spelade igår var den möjligheten bortblåst. För hemmalaget spelade en bländande volleyboll. Redan från start visade Viktor Lindberg upp anfall av världsklass och dessutom servade han imponerade bra.  Centern Carlos Santos fick till otroliga rökare till mittenanfall och spelet var på riktigt hög nivå.

Johan Mårtenssons hade dessutom en höjdardag vad gäller mottagning och anfall. Tillsammans med libero Anton Tegenrot, fick de till bra upplägg till passaren Satoshi Umeno som idag hittade sina centrar på ett ypperligt sätt. Efter man vunnit första set med 25-16, och lyckats bra med att stoppa bland annat Linus Tholse, kommer man in i andra och drar snabbt iväg till 16-10. Då kommer den enda svackan i H/H och man fastnar i en rotation som Sollentuna är snabb att utnyttja till 16-16. Men då får Carlos Santos till ett riktigt skönt anfall och fick fart på laget. 25-18 slutar andra och det var inte mycket Sollentuna hade att säga till om.

Hylte/Halmstad fortsatte briljera efter tiominuterspausen och Johan, Anton, Carlos, Philip och Viktor fortsätter utan att se det minsta trötta ut. Snarare ser de mer och mer ut som att de är på väg till riktigt bra slutspelstempo och form. Man vinner även tredje med 25-19.

Pris till bästa spelare

Nr 17  Linus Tholse, Sollentunas VBK

Nr 10  Carlos Santos, Hylte/Halmstad Volley

Efter matchen var det då head coach Per-Erik Dalqvists tur att få välja motståndare i kvartsfinalerna. Han och killarna hade kommit överens om Tierp, som också valdes.

Text Eva Alberti

Bild Robin Nylén