Tierp visar god form inför slutspelet

Tierp har blivit ett riktigt spöke för Södertelge och man vann återigen med 3-0, den här gången i bortahall. Man har under den gångna säsongen imponerande 12-0 i set.

Gästerna började matchen stabilt och man tog greppet om matchen tämligen omgående, ett grepp man aldrig släppte ifrån sig. Södertelge som gjort otroligt bra insatser tidigare under säsongen har haft förvånande tufft när man ställts mot Tierp och det var ingen skillnad denna match.

Tierp verkar ha hittat helt rätt nycklar för att dyrka upp Södertelges spel och man spelade med ett härligt lugn och en skön variation. Man höll nere antalet egna misstag och hade en imponerande effektivitet i sina anfall. När man också fick ordning på sitt blockspel så blev det enormt tufft för Södertelge att ta poäng.

Denna match var ett skönt besked på att man glömt matchen mot Hylte/Halmstad senast och nu spelade man med ett helt annat självförtroende och med en helt annan glädje. Det lovar gott när man nu går in i kvartsfinalerna.

Lite överraskande så blir det Hylte/Halmstad man ställs mot. Ett lag man gjort många bra set mot tidigare under säsongen så det känns som en tuff men skön uppgift att ta sig an. Första matchen spelas på hemmaplan i Centralhallen nästa lördag.

Södertelge – Tierp  0 -3  (20-25, 14-25, 23-25)

Micke Lind, Tierp Volley