Tierp tillbaka i vinnarspåret

Tierp tog på torsdagskvällen emot Vingåker hemma i Centralhallen. Det blev tre poäng och ett utökat avstånd i tabellen.

Första set var jämnt med en publikfriande volleyboll med många långa och underhållande bollar. Lagen följdes åt ända in till slutet men där var gästerna starkast och vann till slut med 26-28.

I andra set var det hemmalaget som styrde och ställde lite som man ville och man vann till slut setet med klara 25-18 efter ett bra servande från Kristen O´Brien.

Set nummer tre blev återigen ett jämnt set där lagen bytte poäng med varann men denna gång var det Tierp som drog det längsta strået och kunde spela hem setet med 25-23.

I det fjärde och sista setet så får hemmalaget ordning på sina mottag och det gör att passare Jonny McDonald ofta hittar utvägar centralt vilket leder till att Tierp vinner detta set med 25-22 och matchen med 3-1.

Det känns som att Tierp denna match gör just vad som behövs för att ta tre poäng. Man gör ingen toppmatch men man har ganska bra kontroll över det som händer på plan och det känns som man har en växel till att plocka fram. Man sprider poängen på ett bra sätt, har lite bättre mottag än tidigare och man jobbar på med sitt försvarsspel och man får upp ganska mycket bollar. Däremot tar man ganska många felbeslut i sina anfall vilket talar för att det finns mer att plocka fram.

Nu väntar en ny viktig match redan på lördag då Lund besöker Centralhallen och man har då chansen att på riktigt kunna börja blicka uppåt i tabellen.

Tierp – Vingåker  3 -1  (26-28,25-28, 25-23, 25-22)

Micke Lind, Tierp Volley