Örebro segrare i jämn drabbning med LVC

Örebro lyckades hålla Linköping på precis rätt avstånd genom matchen och vann med 3-0 (25-18, 25-23, 26-24).

Som siffrorna säger så var det jämnt där dock Örebro oftast var i förarsätet.  Dock började Linköping matchen bäst och hade 4-9 i inledningen. Men Örebro gör ett riktigt bra set därefter rent anfallsmässigt och efter en tuff inledning gör man 15 rena anfallspoäng via trion Jona, Kristen och Diana. Setet klart till Örebro med 25-18.

Andra set inleds också med klar Örebrodominans fram till 16-11. Örebro har strax före gjort ett passarbyte och det kommer lite misstag i anfallsspelet när det blir lite andra bågar och Linköping är ikapp. Lagen följs åt till 23-23 när Örebro får den 24:e poängen lite tursamt och vinner sedan setbollen till 25-23.

Tredje set är jämnt inledningsvis och lagen följs åt upp till 15, dock med Örebro något poäng före. Örebro rycker och skaffar sig 22-17 och ser ut att gå mot seger. Men Linköping vinner tillbaka bollen och Emelie Hedenberg, klart bäst i Linköping, sätter tre blockrena serveess och plötsligt är det 22-21 och match igen. Örebro har 24-21 efter bra anfallsspel men Linköping kommer tillbaka och spelar riktigt bra i en period och kvitterar 24-24. Lite nerv i setet och matchen men Örebro reder ut sin svacka och vinner de två sista bollarna, 26-24, och matchen med 3-0.

Örebro gjorde ingen toppmatch direkt men har den där lilla växeln att ta till när det börjar kärva. Linköping är ett spelande lag som försöker hålla de egna misstagen nere. En stark serve från flera och bra grundorganisation på plan gör att motståndarna tvingas producera någon konstruktivt för att vinna över dem.

I hemmalaget gladde åter Diana Lundvall med sitt anfallsspel. Visserligen med några rejäla misstag också men hennes utvecklingskurva efter nyår är spännande. Jona var tillbaka på plan efter att ha vilat sin rygg, stabil som vanligt i anfallsspelet och viktig för laget när det kärvar. Brendan lät Josephine och Sofie dela på passarrollen den här matchen. Vi får se hur det blir framöver. Det som oroar lite är att Örebro inte riktigt får igång centeranfallet, en nödvändighet om laget ska rubba topplagen.

Örebro är uppe på andra plats strax före Engelholm. Just Engelholm är nästa motståndare nere i Skåne på söndag. Det är en riktig klassisk sexpoängsmatch som väntar. Kan Örebro rycka åt sig andraplatsen lite otippat? Då ska man minnas att det är länge sedan Örebro rubbade Engelholm på bortaplan. Så det vill till något helt extra från laget men i potten ligger troligen en gynnsammare slutspelslottning med fler hemmamatcher.

Direkt på detta möte väntar sedan serieledaren Hylte/Halmstad hemma i Idrottshuset lördagen den 3 februari kl 17:00. Det lovar vi är en match ni inte vill missa!