Tuff start på 2018 för ÖVK

Året för ÖVK börjar med tuffaste möjligaste motstånd, serietvåorna och första halvans stora utropstecken Falkenberg står för motståndet dessutom på bortaplan. En häftig utmaning direkt för ÖVK killarna, vi ställer ett par frågor till tränaren Jonas Svantesson.  

 

Första matchen efter juluppehållet och lite ledighet, hur känns det?  

– Det var skönt att få lite ledigt även fast det känns som ett tag sedan just nu, men vi behövde den vilan det var en tuff inledning på säsongen och inte riktigt vad vi hade tänkt oss men jag tycker att vi nu under hela december har gjort stora framsteg och vet nu hur vi behöver jobba för att få spelet att stämma och hur vi ska hantera medgångar och motgångar.under matcherna.  

 

Tuff utmaning direkt, hur ser ni på det?  

 

-Fantastiskt roligt, det blir alltid bra matcher mot Falkenberg, det är ett spelande lag som är bra på mycket och det blir alltid bra volleyboll.  Kanske första matchen under säsongen oss emellan där Falkenberg får bära på favoritskapet även fast jag vet att Falkenbergspelarna inte har något emot det så är det självklart naturligt och lite mer press på en serietvåa än en femma. Nu har vi fyra lag framför oss som har större press på sig än vad vi har och det skulle vara kul om vi kunde utnyttja det.

 

Vad tar ni med er från första delen av säsongen?  

 

– Framförallt så har vi gått igenom väldigt mycket som lag redan under första delen av säsongen och få ta tag i saker tidigt som kommer att vara nyttigt längre fram. Vi vet redan hur vi måste hantera den inre pressen vi har på oss själva och den yttre pressen från omgivningen, nu gäller det att vi försöker utnyttja det och jobba stenhårt varje dag för att prestera på den nivån vi vill prestera. Vi vet att vi besitter stor kvalitet i laget och kan spela väldigt bra volleyboll när vi fokuserar på prestationen och inte på att vinna eller förlora poängen, setet eller matchen.

 

Hur ser du på vårsäsongen?  

 

– Mycket inspirerande, det känns som att vi är på rätt väg och att killarna har anammat utmaningen vi står inför och är villiga att lägga ned det som behövs för att vi ska kunna nå ditt vi vill nå. Sen tycker jag att det ska bli spännande vart elitserien ska ta vägen under våren, det är många lag som kan spela en riktigt bra volleyboll  så det ska bli kul att se om alla lagen kan fortsätta utvecklas på ett positivt sätt, då tror jag att vi kan få se lite överraskningar i slutspelet.