Centerkris löst i sista stund

Sebastian West Helgesson är fortfarande indisponibel för tränaren Jonas Svantesson och i torsdags så skadades Lennie Hansson.
Vad har hänt med Lennie?
– Han har tyvärr fått en bristning i vaden, han träffade vår sjukgymnast Martin Berg på Arenafysio i Helsingborg under fredagen och Martin konstaterade rätt så snabbt att det rörde sig om en som Martin sa en lite bristning som sitter på ett bra ställe i vaden men som kommer att hindra Lennie från spel ett par veckor framöver. Så tur i oturen så hoppas jag att Lennie kan vara tillbaka om ett par veckor istället för 6-8 veckor som brukar vara det normala.
Och Sebastian är inte kurant ännu?
– Nej tyvärr, Sebbe har haft ett tufft avslut på 2017 men nu verkar det som att han kanske kan gå igång med lättare träning om ca en vecka, han åkte på en bristning i magmuskeln och precis efter den hade läkt så åkte han på en rejäl halsfluss som gjorde att han hostade så pass mycket och fick så mycket slem i luftrören att hans lungkapacitet i vänstra lungan har gått ned. Han är under medicinering och jag hoppas att det ska vända för Sebbe ganska snabbt.
Så nu har ni bara Mike Choja kvar som center, men ni har hittat en lösning i sista stund?
– Exakt, jag drar på mig matchtröjan igen och gör comeback, säger tränaren Jonas med ett stor skratt efteråt, Nej så roligt ska vi inte ha det, jag har ÄNTLIGEN lyckats få Hampus Brink att spela för oss. Hampus är en jättetalang som vi har jagat ett tag men alla pusselbitarna har inte fallit på plats, han skrev på för ÖVK förra säsongen men livspusslet gick inte ihop och han deklarerade redan efter ett par veckor in på försäsongen att det inte skulle funka. Det var så klart tråkigt men ändå ett väldigt moget beslut och ett tidigt beslut som gjorde att vi hade tid på oss att ordna med en ersättare.
Vem är Hampus Brink?
– Han är äldsta brodern i volleyboll familjen Brink från Ängelholm, hans pappa Jonas Brink spelade som center i ÖVK i elitserien i början av 90-talet och nu verkar som tränare för Lunds damlag i elitserien, resten av syskonen är på elitnivå och väldigt engagerade och passionerade för volleyboll så det är en riktigt gedigen volleybollfamilj. Hampus spelade senast för Engelhoms herrlag i division 1, han var på gång till ÖVK även denna säsong men en skadad fot satte stopp men den är nu rehabiliterad och håller för spel.
Vad kan vi förvänta oss av Hampus imorgon mot Falkenberg?

– Vi ska förvänta oss en glad kille som äntligen får göra elitseriedebut, rent spelmässigt så förväntar jag mig att han gör sitt bästa utan att tänka på resultatet, att han tar varje handling för vad det är och jag hoppas verkligen att han ska få blodad tand och känna att det är detta han verkligen vill göra så vi kan fortsätt hela säsongen ut, då är jag helt övertygad om att vi kan börja ha förväntningar på hans insatser men inte imorgon.