INFÖR: Hylte/Halmstad vs Svedala

På söndag spelar Hylte/Halmstads damer sin sista elitseriematch för 2017 mot Svedala VK, på bortaplan. De två tidigare mötena har slutat 3-0 till H/H, men Svedala har genom höstsäsongen lyft sin nivå stegvis. Deras senaste match vann de hemma med 3-2 mot, coachen Dick Runessons gamla lag, Gislaved efter en lång och tuff match. Runesson har själv hela tiden sagt att laget ska vara som bäst efter jul.

Lagets stomme sitter i Trinidad Tobagos landslagspassare Renele Ford, USA-centern Melanie Wade och kanten Sara Abelin, som drar ett tungt lass i ett annars orutinerat skånelag.

I Hylte/Halmstad har det varit en lugnare veckan, där man försökt återhämta sig efter den intensiva hösten och påbörjat nedträningen inför Grand Prix 2018. Dock ska det genomföras några matcher innan nästa års första titel ska utdelas.

Alla spelare är tillbaka i träning, dock ökas belastningen successivt på både Karis Watson och Emma Mårtensdotter för att kunna komma tillbaka till full träning igen.

I matchen mot Svedala gäller det naturligtvis att få styr på skånelagets viktiga trio men samtidigt fokusera på att fortsätta spela det egna spelet och fortsätta utveckla lagets grundspel.

Höstsäsongen har varit en mycket intensiv och tuff period, men roligt och lärorikt för laget. Efter 18 spelade matcher på två månader står Hylte/Halmstad för 16 vinster och serieledning i Elitserien, och endast förlorat i starten av säsongen mot EVS och senare mot Skandinaviens bästa lag Holte IF från Danmark. Ett lag som H/H får chans till revansch mot redan den 3 januari när Holte gästar Halmstad Arena.

Senaste matchen:

Svedala-Hylte/Halmstad 0-3 (11-25, 23-25, 16-25)

Bästa poängplockare H/H: Martina Svensson 15 poäng och Stina Rix 14 poäng

Bästa poängplockare Svedala: Melanie Wade 9 poäng och Sara Albelin 8 poäng

Nästa match:

Hylte/Halmstad Volley vs Holte IF

Öresundsligan, 3 januari 19.00 i Halmstad Arena

Holte IF är regerande mästare både i Öresundsligan och NEVZA (Skandinaviska Mästerskapen)

Text Tony Wetman, Head coach Hylte/Halmstad

Bild Robin Nylén