Falkenberg sista gästen för året

Falkenberg tappade flera tongivande spelare inför säsongen och tog beslutet att genomgå en föryngring i truppen och släppte fram flera av sina egna unga produkter. Dessutom lyckades man att knyta Lund talangen August Borna till sig.

Hallänningarna gjorde en imponerande start på serien och besegrade samtliga tippade topplag man stötte på. Det unga gardet med August Borna och Bröderna Daniel och Johan Gruvaeus i spetsen levererade nästan prickfritt anfallsspel och med energirikt spel så toppade man länge serien. De senaste omgångarna så har det dock varit lite motigare och några skador har gjort att tränare Aparicio inte kunnat formera laget riktigt som han vill. Falkenberg har något så ovanligt som två raka förluster med sig i bagaget och vi kan räkna med att man är sugna på att komma upp på vinnarspåret igen. Lagets hjärta är Brasilianska centern Pedro Mendes som gör sin fjärde säsong i klubben. Ett riktigt kraftpaket som troligen är seriens bästa center. Hjärnan i laget är unge men rutinerade passaren Viktor Nielsen som styr Falkenbergs spel på ett imponerande sätt.

Vingåker har det fortsatt tungt med spelet och resultaten. Små skador och sjukdomar i truppen har inte gjort läget enklare. Framför allt är det anfallsspelet som behöver bli bättre hos Vingåker. Sett över säsongen så här långt har anfallseffektiviteten varit för låg på samtliga händer i laget. Vingåker har dödat 39% av sina anfall under säsongen och här behöver man upp 4-5% för att vara med och vinna matcher. Det är trots allt inte mer som skiljer mot lagen som ligger ovanför i tabellen. Lite smartare men ändå aggressivare spel är det som behövs till för att lyfta effektiviteten.

– Vi behöver bli lugnare och smartare i vårt spel säger Alex Jenkins. Nu blir det krampaktigt och stressat och det är ingen bra kombination. Det leder till misstag och frustration och vi hamnar i en negativ spiral. Jag hoppas att vi skall kunna gå in och spela mer avslappnat mot Falkenberg och ta bort en del av missarna i vårt spel avslutar Alex.

Foto: Fanny Olofsson