Tuff helg och vecka väntar Vingåker

Det är dubbla matcher på programmet för Vingåker denna helg. På lördag beger sig laget till Falköping för att möta RIG Falköping. Där stöter man på några Vingåkerskillar på anda sidan nätet. Både Viktor Gustavsson och Kalle Bergström har ingått i RIGs elittrupp. På söndagen är det sedan dags att ta sig an Habo hemma i sporthallen. Veckan bjuder sedan på två bortamatcher med resa till Linköping på onsdag och Lund på lördag.

Habo har visat en imponerande form på slutet och har vunnit sina tre senaste matcher mot i tur och ordning Lund, Falkenberg och Södertelge. 3-0 vinsten mot Falkenberg imponerar verkligen och visar på att årets serie är kanske jämnare och bättre än någonsin. Habo har lyckats väl med sitt lagbygge denna säsong och pricken över i:et var när Adnan Herco bestämde sig för att göra comeback. Adnan visade direkt att han är en riktig klasspelare och han har bara blivit bättre ju längre säsongen gått. Imponerat har också vänsterspikern Stefan Stolic gjort och båda ligger högt i poängligan. Spelande tränaren Jacksson Marris styr laget från sin passar position och gör det med snabba och varierade passningar. Johan Skoogh och libero Filip Mokelainen bäddar för en stabil servemottagning och ger paassare Marris möjlighet att hitta sin center Kenneth Rooney med många bollar. Rooney är en av de poängbästa centrarna i serien.

Vingåker har trots flera matcher med bra spel haft det tufft med poängskörden. Det har varit förmågan att avslutat seten på ett lika bra vis som man har spelat fram till att man tagit 20 poäng som har varit lagets akilleshäl. Helgen ger två chanser att förbättra poängskörden och bästa möjligheten har man rimligtvis att göra det mot RIG Falköping. Kan man få med sig en bra känsla från den matchen till söndag så finns alltid chansen att pressa Habo. Det gäller för Vingåker att serva smart och att få lite kontroll över Adnan Hercos anfall. Adnan har dock en tradition av att var ofin och göra väldigt bra matcher mot just Vingåker.

– Det blir en intensiv helg med match på lördagskvällen i Falköping och sedan resa hem och snabbt i säng för att återhämta sig till söndags match säger Alex Jenkins. Vi gillar ju dock att spela match så detta är bara roligt. Flera i laget hade en ledig helg och har kunnat återhämta sig lite extra medan några av spelarna har haft en allt annat än en lugn helg då de spelade U-23 SM. Vi siktar självklart högt inför denna helg och målet är att vi skall ta poäng i båda matcherna avslutar Alex.

 

Foto: Fanny Olofsson