Roadtrip och seger i Tierp

“Road Trip” är ordet för helgen. Falkenbergs VBK är alltså ute på vägarna igen. Det är en motiverad trupp som samlas kl 14:15 på fredagen utanför hemmaborgen Falkhallen, efter onsdagens spel mot Habo Volley som resulterade I två viktiga poäng för laget. I helgen ska det spelas två matcher som båda är av högsta värde för det unga laget, både I jakten på lagets mål och utvecklingskurva. Laget kan efter dagens möte skriva in tre poäng I tabellen.

Tierp 1 – 3 FVBK (20-25, 25-20, 17-25, 24-26)

I match-omgång nr 6 för FVBK ställs laget emot Tierp. Ett lag som varje år visar prov på kämparglöd och spets då de årligen lyckas värva bra internationella spelare. I år har Tierp ungefär liknade svensk uppställning då William Lind, Edvard Nordlund som spelade förra säsongen för laget är två viktiga kuggar I sartsexan. Förra årets libero Martin Drejare har iår ersatts av Theo Biström som gör sin första säsong i elitserien utanför RIG och han bjuder på ett stabilt spel. På den utländska fronten har laget återigen värvat en duktig passare Jonathan Macdonald, en högerspiker Kristen Obrien som står för hela 19 pinnar I dagens möte. Tierp har även värvat en center som har rycktats om att vara den mest fysiksa spelaren de värvat, Ty Moorman. Denna center skulle idag få möta sin fyskiska överman bjässen Pedro Mendes. Dock var det inte Mendes som fick I uppgift att försvara Falkenberg mot detta muskelberg från Kanada. Det var Alexander Gustafsson som I denna match skulle visa vad han gick för då vi inför resan fick besked om att David Åkerman behövde stanna hemma av familjeskäl. David förväntas ansluta till laget under morgondagen redo för match mot Södertälje.

Matchen utspelar sig under fyra svängiga set. Ungdomligt svajigt skulle många säg. FVBKs trupp är iår ung och lovande, lovande men trots allt ung. Laget kan bjuda på allt mellan himmel och jord. Kvallitativa och mogna handlingar samt mindre bra och oförklarliga beslut. Laget består dock inte enbart av junisar utan det finns även rutin. Pedro Mendes och Faeez Alloush är två spelare som bidrar med stabilitet. Ofta är det dessa spelare som ser till att spelet håller en jämnare nivå.

Faeez Alloush svarar idag för stabilitet I många handlingar och sprider ett lugn I laget. Kapten Mendes visar återigen prov på hunger och vinnarinstinkt. Högerspikern Johan Gruvaeus bjuder på många mogna och effektiva anfall. Edvin Swärd lagets libero är en fighter I försvar. Passarna Victor Nilsen och Albin Becevic delade idag på passarrollen. Båda passarna visade en bra serv. Den spänstiga vänsterkanten August Borna hade lagets mest positiva mottagning på 77%. Alexander Gustafsson som tidigare nämts spelar moget och gör farmsteg. Daniel Gruvaeus och Nils Åkerman gör båda inhopp i matchen och bidra med energi och trygghet. Falkenbergs VBK visar att det är ett helt lag som är ute och fightas och alla har sin roll i laget. Oavsett rollen är den lika viktig för lagets väg till framgång.

 

Skrivit av:

Daniel Gruvaeus

 

Faeez Alloush 19 poäng.
Johan Gruvaeus 18 poäng
Pedro Mendes 16 poäng

 

Nästa match:

Södertelge – FVBK, söndag 5 november kl 17:00, Täljehallen