Pressade serieledaren

Tierp lyckades inte ta nån poäng av favoriterna Falkenberg när dom besökte Centralhallen. Bortalaget gick segrande ur striden med 3-1 efter ett tufft fjärde set som man lyckades vända i slutet och vinna med 24-26.

Matchen började lite trevande innan det var bortalaget som tog tag i taktpinnen och man kunde sakta men säkert glida ifrån i poängprotokollet. Setet vanns med 25-20.

I andra set kom Tierp ut med ett helt annat go och man lyckades på ett helt annat sätt få stopp på Falkenbergs anfall samtidigt som man blev effektivare själv. Hemmalaget dominerade setet från start till mål och siffrorna skrevs till slut till 25-20 till Tierp och det stod 1-1 i set inför 10-min pausen.

Efter pausen så var det återigen Falkenberg som dominerade med smarta anfall och ett bra försvarsspel och setet spelades hem med klara 25-17.

Fjärde set blev det tuffaste och där hade Tierp ledningen med både 20-16 och 23-21 innan gästerna lite ofint vände på steken och vann setet med 26-24 och därmed matchen med 3-1.

Gästernas passare Victor Nielsen var inte helt nöjd efter matchen. – Vi håller en alltför ojämn nivå och hamnar ofta i långa svackor. När vi är bra är vi riktigt bra men vi måste jobba bort våra dippar. Därför känns det extra skönt att lämna Tierp med 3 poäng, dom kan visa sig viktiga längre fram på säsongen.

William Lind, spiker i Tierp: – Känns bittert att tappa fjärde set som det kändes som vi hade koll på men med lite distans till matchen så finns det säkert mycket vi gör bra och kan jobba vidare på.

Så är det, Tierp gör många saker bättre än man gjort tidigare. Bland annat så hade man 5 st block i andra set och det bidrog till att man fick gästerna att bli lite försiktigare. Man hade bra servepress och bara 7 miss på hela matchen.

Nu är det bara att ladda om batterierna innan nästa topplag kommer på besök. Redan imorgon så gästas man av Linköping VC som man mött tidigare under hösten och då vann LVC med 3-0 efter jämna set.

Tierp – Falkenberg  1-3 (20-25,25-20,17-25, 24-26)

Micke Lind, Tierp Volley