Intensiv vecka för Vingåker

Vingåker har ännu en intensiv vecka framför sig med match både på torsdag och på söndag. Det är dessutom nästintill dubbla derbymatcher då först Sollentuna kommer på besök och sedan Södertelge. Häftiga matcher att se fram emot i sporthallen med andra ord.

Sollentuna har behållit samma trupp under flera säsonger nu och dessutom har man förstärk laget inför denna säsong med liberon Martin Drejar från Tierp, spikern Jakob Molin som kommer hem till moderklubben efter tre år på RIG och en säsong i Habo. Även centern Erik Hällgren är tillbaka i Sollentuna efter två säsonger i Örkelljunga. Den mest spännande värvningen är dock den meriterade finske tränaren Lauri Hakala. Med landsgasspikern Staffan Blomgren i spetsen kan Sollentuna mycket väl vara och nosa på en plats i SM finalen fram i vår. En liten extra krydda till matchen är att Vingåker nyförvärv Fredrik Ljung och Jesper Ullberg möter sin moderklubb för första gången med vingåkerströjan på sig.

Traditionens makt brukar vara stark i idrott och med den devisen så kan vi förvänta oss en jämn och spännande match när Södertelge kommer till sporthallen. Det är många möten mellan lagen som slutat med matcher över fem set. När lagen möttes för första gången denna säsong så blev det dock en 3-0 seger för Södertelge. När Danny Weemes fick sitt Svenska medborgarskap för några veckor sedan så fick gästerna en ordentlig förstärkning och kan nu använda sina tre proffs och weemes samtidigt på plan. Det bidrar självklart till lagets slagstyrka och ger också nye tränaren Arno Von Solkema stora möjligheter att förändra i sin uppställning och i spelsätt.

– Vi gör hela tiden framsteg och det var skönt att se att vi kunde pressa Hylte ordentligt i två av seten i helgen säger Alex Jenkins. Nu behöver vi lyfta oss det sista lilla också så att vi även kan ta hem de där jämna seten och sätta verklig press på våra motståndare. Servemottagningen blir allt bättre och nu behöver anfallsspelet upp en nivå också. Får vi till båda de momenten så skall vi kunna ta poäng i veckan avslutar Alex.

Foto: Fanny Olofsson