Nästa topplag på besök i Vingåker

Tippade topplaget Örkelljunga står för motståndet i årets andra hemmamatch. Skåningarna inledde med att besegra nykomlingen Lund i sin första match. Sedan blev det lite oväntat förlust med 3-1 mot Falkenberg i hemmapremiären.

Örkelljunga har en trupp med både bredd och spets samt att man behållit flera tongivande startspelare under ett antal säsonger nu. Lagkapten Peter Lundgren och kantkollegan Jakob Tegenrot är lagets ryggrad med sin stabila servemottagning. Vingåkers bekanta Tomas Vilimas är lagets stora poängplockare och har under de fem säsongerna som han spelat i elitserien hela tiden funnits med i toppen av poängligan. Något som han kommer att göra även denna säsong då nye Grekiske passaren Marcos Galiotos verkar ha funnit sin högerspiker på ett väldigt bra sätt. Startuppställningen blir komplett med comebackande centern Sebastian Helgesson och kanadensiske center Mike Choja. Örkelljunga bjöds på hårt motstånd av Habo i torsdagen match men lyckades att plocka med sig alla tre poängen efter en 3-1 seger.

Vingåker föll med 3-0 på bortaplan mot Södertelge i tisdags. Södertelge som fick en fin ”förstärkning” i veckan då Danny Weemes fick sitt svenska medborgarskap och man kunde då spela med Danny och sina tre proffs för första gången denna säsong. Laget gör ändå en spelmässigt godkänd insats och hade man kunnat förvalta sin setboll i första set kunde man mycket väl fått med sig poäng hem. Det blir dock tyvärr lite enkla misstag i fel lägen och man tar inte tillvara på de chanser som man skapar. Mot Örkelljunga gäller det att fortsätta att jobba med att hitta det egna spelet och en bra balans mellan att vara aggressiv men ändå hålla ned sina misstag

– Vi gör trots allt en ganska bra match mot Södertelge men har inte skärpan när vi skapar lägen och har möjligheten att ta initiativet i seten. Istället för att vi gör poäng och skaffar oss två- tre bollars ledning så missar vi i något moment och ger istället bort initiativet till motståndaren. Detta behöver vi komma till rätta med och bli bättre på att känna av när dessa lägen uppstår i matcherna och vara extra noggranna säger Alex Jenkins