Fullmatad elitseriehelg väntar

Vi kliver in i säsongens tredje elitseriehelg och nu börjar lagen bli varma i kläderna. Tio härliga matcher står på schemat. Elitserienvolleyboll.se går igenom spelschemat, potentiella milstolpar och levererar också länkar till livescore och livesändningar.

Tio härliga matcher i helgen, alltså. Bland höjdpunkterna hittar vi bland annat mötet mellan Engelholm och Hylte/Halmstad. Lagen tillhör tungviktarna på damsidan och möttes i SM-finalserien så sent som i april. Där och då stod EVS som svenska mästare efter 3-1 i matcher. Bland elitseriecoacherna tror sex av elva på nytt EVS-guld, medan resterande fem tror att H/H drar det längsta strået i år. Det här blir säsongens första möte lagen emellan och det lär ge en fingervisning om vilket av dem som är starkast, åtminstone för stunden.

En annan häftig match att se fram emot är Hallandsderbyt mellan Falkenberg och Hylte/Halmstad. Falkenberg imponerade stort förra helgen när de på bortaplan avvärjde guldfavoriterna Örkelljunga med 3-1 set. Kan de upprepa bedriften mot en annan guldfavorit nu på söndag? Med hemmapubliken i ryggen är FVBK alltid svårslagna, men Hylte/Halmstad lär göra sitt bästa för att förstöra festen.

Att hålla koll på

Milestone trackern skvallrar fortsatt om att Örkelljungas Tobias Persson närmar sig 2000 elitseriepoäng. I torsdagens 3-1-seger mot Habo noterades vänsterspikern för tio pinnar. Dundrar han in ytterligare elva i lördagens match mot Habo är han framme vid den imponerande milstolpen. Därutöver har Linköpings centerjätte Carl Ahremark blott fem serveess kvar till 150. Även på damsidan finns det milstolpar som kan passeras. Daniele Kovacs de Lima närmar sig 200 serveess i sin elitseriekarriär. Ytterligare två i helgens möte med Engelholm skulle göra att hon tangerar noteringen.

Foto: Roger Linde.

2017-10-21
DAMER
13:30 – Linköpings VC vs Sollentuna
15:00 – Degerfors vs Gislaved
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
14:00 – Vingåker vs Örkelljunga (livesänds)
16:00 – Linköping vs Sollentuna
16:00 – Södertelge vs Lund
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

2017-10-22
DAMER
15:00 – Lindesberg vs Svedala
15:00 – Örebro vs Lund (livesänds)
16:00 – Engelholm vs Hylte/Halmstad (livesänds)
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

HERRAR
17:00 – Tierp vs Habo
17:00 – Falkenberg vs Hylte/Halmstad
Livescore och statistik från samtliga matcher rapporteras här!

Ytterligare livesändningar kan tillkomma!

KOMPLETT SPELSCHEMA
www.elitserienvolleyboll.se
Elitserien damer
Elitserien herrar

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
13-14 januari: Grand Prix i Uppsala
11 mars: Sista grundserieomgången blir komplett. Senare samma dag genomförs slutspelslottningen.
17 mars: Slutspelet startar
Slutet av april: SM-finaler spelas