3-0 till ÖVK i första Skånederbyt

Ett mycket fokuserat och energirikt ÖVK startade matchen i högsta tempo och släppte aldrig taget om matchen i de två första seten. Lund försökte med allting och kämpade och slet men ÖVK hittade  alltid ett svar och kunde kanske lite för enkelt vinna de två första seten väldigt komfortabelt med 25-10, 25-12.

Inte helt ovanligt så slappnade ÖVK av lite efter den rivstarten och Lund gavs lite friare tyglar och deras självförtroende ökade markant jämfört med de två första seten. Det var jämnt hela vägen in till slutet men ÖVKs tyngd fällde till slut avgörandet och man kunde säkra vinsten i Skånederbyt med 26-24.

Alla förtjänar ett extra plus idag även fast passaren Marcos Galiotos blev utvald till bästa spelare och kanske gjorde de mest spektakulära och bestående minnen ifrån matchen. Bra gjort av ÖVK att spela så stabilt och fokuserat i de två seten men också bra att vi kunde vinna det tredje setet med minsta möjlig marginal när vi hade ryggen mot väggen av ett vilt kämpande Lunds VK.
Nästa söndag så är det hemmapremiär mot sm-finalisterna Falkenbergs VBK som idag slog Vingåker hemma med 3-1, en mycket spännande match som ni inte får missa.
FOTO: Roger Linde
ÖVK – FVBK söndag den 15 oktober 16.00 FORUM Örkelljunga.