Tuff premiär trots bra spel

Tierp ställdes i premiären mot svårast tänkbara motstånd i form av förra årets suveräna vinnare, Linköpings VC. Matchen blev exakt så svår som man kunde förutspå då hemmalaget vann i raka set.

Linköping tog genast tag i taktpinnen och hade ett par poängs ledning i mitten av första set när Tierps center Adrian Norrby trampade snett och var tvungen att utgå. I nästa rotation klev Wille Lind ner för att serva och gjorde det på ett otroligt bra set och vips hade Tierp kontakt igen. Avslutningen på setet var det LVC´s rutinerade gäng som hade bäst koll och man kunde spela hem setet med 25-20.

Andra set var det första likt med hemmalaget i knapp ledning mestadels men där Tierp vägrade ge upp. Mot slutet var det samma scenario som i första och Linköping vann det med 25-21.

Det tredje och sista setet var nog Tierps bästa där man lyckades störa fjolårsmästarna rejält. Tyvärr så slutade det på samma sätt som de föregående och hemmalaget lyckades knyta ihop säcken med siffrorna 25-22.

LVC´s spelande tränare Albin Eriksson efter matchen: – Jag tycker vi börjar matchen med riktigt bra tempo och spelar stabilt i stort set hela första med en liten svacka i mitten. Andra är i likadant med en liten dipp i mitten. Tredje blir lite tajtare där Tierp göra det jämnt ända in i slutet. Är mest nöjd med vårt blockspel och en bra aggressivitet i våra attacker.

Tierps nya libero Theo Biström säger så här om matchen och sin egen insats: – Skönt att vara igång även om vi inte vinner idag. Jag tycker vi gör en helt godkänd insats och det är bara att gratulera LVC till segern. För egen del så finns det mycket jag kan förbättra även om jag är nöjd överlag.

Som sagt, det finns mycket Tierp kan ta med sig från den här matchen och jobba vidare på. En av de grejer som har utvecklats mycket sedan förra säsongen är vänsterkanten, Edvard Nordlund och Wille Lind stod för ett mycket bra anfallsspel och producerade tillsammans 23 poäng.

Nu är det bara att jobba vidare på den fina grund man byggt upp och ta nya tag hemma i Centralhallen nästa lördag då man tar emot Sollentuna.