Shun Imamura förlänger inte med ÖVK

Efter en lång tid av förhandlingar så väljer Shun Imamura att inte förlänga sitt kontrakt med ÖVK, utan fortsätter sin karriär i Israel.  
Shun blev snabbt en publikfavorit med sina snabba fötter, okonventionella lösningar och sin utstrålning. Shun var en viktig kugge i förra årets resultat och han kommer alltid att vara välkommen tillbaka till ÖVK och Forum. Vi önskar Shun lycka till i Israel och hoppas att hans framgångar fortsätter utanför Japans gränser.
Tränaren Jonas Svantesson kommenterar Shuns flytt till Israel:
– Vi gjorde allt som stod i vår makt för att behålla Shun men tyvärr så har vi inte samma ekonomiska muskler som många andra ligor i världen, att vi var med så länge i förhandlingarna var att Shun och hans familj trivdes så bra i Sverige och Örkelljunga med laget, alla runt klubben och orten Örkelljunga men tillslut så blir lönegapet för stort och det sociala kan inte överväga mer. Detta är Shuns jobb och vi respekterar hans beslut till 100%, jag och laget önska honom all lycka i Israel.
Har ni någon ersättare på gång?
– Vi har jobbat stenhårt hela sommaren på att hitta en ersättare till Shun utifall detta skulle hända, vi har nästan hela laget kvar från förra året så vi vet vilket sorts spelstil passaren ska bemästra. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli bra och att vi inom det snaraste kommer kunna presentera en ny passare.
Foto: Roger Linde.