Jakob Wijk Tegenrot stannar i ÖVK

En otroligt viktig pusselbit har äntligen fallit på plats för ÖVK, Jakob Wijk Tegenrot har förlängt sitt kontrakt. 
Jakob kom till ÖVK för två år sedan, första året gick han igenom en stor operation för hopparknä i båda knäna och gjorde en fantastisk rehab period tillsammans med Arena fysio i Helsingborg och Clare Pedersen.
Förra säsongen såg vi alla vad Jakob kan prestera på volleybollplanen när han är frisk, första delen av säsongen gjorde han med bravur som spiker men efter jul fick Jakob problem med ryggen och en buktande disk som gjorde att han inte kunde hoppa och spike till 100%. Han tog på sig den andra tröjan till slutspelet och spelade libero och var en stor del i att vi lyckades pressa LVC till fem matcher och tillslut slå Hylte/Halmstad i kampen om bronset.
– Jakob är en komplett spelare som jag är väldigt glad över att vi får behålla, en viktig kugge om vi ska ta ett kliv till denna säsongen, säger tränaren Jonas Svantesson och han spar inte på berömmet – Tror aldrig att jag har haft en spelare med den talangen som Jakob har, Jakob hade blivit bra på vilken bollsport han än hade börjat med och hans attityd till träning och match är föredömligt.
Vi kollade såklart med Jakob också vad han tycker om att stanna en säsong till:
– Kul att vara kvar en säsong till och fortsätta med lagbygget. Känns som att vi bara blivit bättre och bättre de säsonger jag har varit med och jag kommer att jobba hårt för att vi ska ta ett steg till, känns skönt att vi har en stomme som har varit med några år nu. Jakob fortsätter: – Jag trivs bra i ÖVK och är säker på att det kommer att det kan bli en skadefri säsong och nu när jag och Peter Lundgren tog SM-guld på beachen vore det kul att ta ett inomhus också, avslutar Jakob Wijk Tegenrot med glimten i ögat.
Foto: Roger Linde