Örkelljunga tvingar fram avgörande match

Efter en riktig holmgång under tisdagskvällen står klart att Örkelljunga tvingar fram en femte, avgörande drabbning i semifinalserien mot Linköping.

Det var ett avslappnat Linköping som klev ut på banan i Örkelljunga Forum. Ett LVC som visste mycket väl att dom är det bättre laget och som var där för att spela av den matchen som skulle ta dem till ännu en SM-final. På andra sidan nät stod ett ÖVK som hade allt att vinna och en entusiastisk hemmapublik bakom sig. Örkelljunga spelar en stark match och sliter på varje boll som om det vore den sista och stundtals måste man säga att de har all tur med sig.

Det är ÖVK:s japanska passare Shun Imamura som leder laget med snabbt och välplacerat spel. Imamura är en av Örkelljungas tre utländska spelare och laget fyller därmed sin kvot av spelare utan svenskt medborgarskap. Linköping å andra sidan ställer upp med en helt inhemsk sexa då man valt att satsa på de bästa spelarna som Sverige har att erbjuda. Även Falkenberg, motståndarna som väntar i finalen, har valt att spela med alla tre tillåtna utländska spelare på plan. Med sex spelare från landslagets bruttotrupp så kan Linköping utan problem mäta sig med de andra svenska topplagen utan utländsk förstärkning.

Bäst på plan för LVC var center Wille Nilsson, som också fick pris som bästa spelare, och vänsterspiker Erik Sundberg. Trots att Linköpings servemottagning inte nådde upp till den standard vi är vana vid så får Wille Nilsson ihop 16 poäng och visar stor närvaro på plan. Kan LVC stärka sin servemottagning och sitt försvarsspel så man kommer till fler anfallslägen under torsdagens match och ÖVK kommer då inte ha något att sätta mot.

Nästa steg för LVC är att komma igen och fokusera på den avgörande matchen i Sporthallen på torsdag. Ska man ta med sig någonting från nederlaget så är det att man kan göra en relativt svag insats mot ett lag som gav sitt allt och fortfarande pressade dem till fem set. Kan LVC hålla nivån uppe genom hela torsdagens match kommer vi få se en repris på de två lättvunna semifinaler som redan spelats.

/Michael Jestin