Örebro säkrade semifinalplatsen

 

Efter ett jämnt och spännande första set tog Örebro över helt och vann i tre raka, 26-24, 25-16, 25-10.

 

Örebro tog chansen och spelade hem semifinalplatsen via en stabil seger med 3-0 och därmed vann man kvartsfinalserien med klara 3-0 och utan att tappa set mot Sollentuna.

 

I första set var det dock inte långt borta för Sollentuna. Setet var jämnt där dock Örebro var steget före under stora delar. Men Sollentuna spelade bra block- och försvarsspel och fick betalt för det. Man hade 21-22 och följdes år fram till 24-24. Anfallsspelet är det som främst skilt lagen åt under den här matchserien och det var också skillnaden i slutet av första set. Hela ligans mest effektiva anfallspelare (kills per passningar) Aida Rejzovic avslutade setet 26-24.

 

Skulle det blivit en match av det så hade nog Sollentuna behövt det där första setet. Istället kunde Örebro spela ut och ganska enkelt ta hem de två kommande seten med 25-16 och 25-10. Därmed totalt hela 9 raka set på Sollentuna. Starkt av Örebro och då ska ändå sägas att Sollentuna emellanåt spelat riktigt bra block och försvar. Vad man saknat är ett starkare anfallsspel för att kunna hota ett mer och mer välorganiserat Örebroförsvar.

 

Det är just Örebros grundspel som glatt mest under kvartsfinalspelet. Serve och servemottagningen har sett stabil ut och försvarsorganisationen har tveklöst varit säsongsbäst. Orosmolnet inför semifinalspelet är väl om anfallsspelet räcker i variation och tyngd för att utmana ett starkt Hylte/Halmstad. Ett H/H som liksom Örebro vunnit med 3-0 i matcher mot sin kvartsfinalmotståndare, Gislaved. I kraft av bättre placering i serietabellen får nu Hylte/Halmstad hemmaplansfördel, innebärande att Örebro börjar borta och måste, för att ta sig till finalspel, vinna minst en match nere i Halmstad.

 

Semifinalspelet börjar nästa helg. Örebro spelar hemma den 5 april kl 19:00 och drygt 100 företag går in och bjuder på entrén. Ta med familj, släkt, vänner, klasskompisar m.m. Nu fyller vi Idrottshuset och skapar rejält hemmaplanstryck, det kommer behövas om favorittippade Hylte/Halmstad ska rubbas!

 

/klubben

Bild: Anders Olofsson