Örebro har chans till avancemang i kvartsfinal 3

I lördagens kvartsfinal kan Örebro volley spela sig till en semifinalplats.

Trots två raka 3-0 segrar i kvartsfinal 1 och 2 så är ingenting klart än och Sollentuna verkar ha prickat in slutspelsformen ordentligt och presterar bättre än på hela seriespelet, precis som det ska vara. Speciellt så är det block och försvar som imponerar och det är stundtals närapå omöjligt att döda boll på Sollentunas sida. Detta trots att Sollentuna saknar en av sina viktigaste spelare tillika lagets bästa blockare, Matilda Altin, som skadade tummen olyckligt i den första kvartsfinalen. Men målsättningen med lördagens match är såklart att säkra en plats i semifinalen och med publikens stöd och en stark prestation på planen så tror vi att det är möjligt.

I onsdagens match fanns det en hel del glädjeämnen, exempelvis libero Sofie´s servemottagning som håller en otroligt hög klass. Aidas anfallseffektivitet som är fortsatt väldigt hög. Det faktum att vi trots ett starkt blockeringsspel av Sollentuna bara låter de få 3 blockpoäng, vilket innebär att vi täcker upp många av de bollar som deras block stoppar. Samt såklart det faktum att vi i slutändan ändå tar 47 egna anfallspoäng på 3 set, trots motståndarnas frenetiska försvarsspel och såklart att vi vinner matchen med 3-0. Självklart finns det också saker för oss att förbättra till nästa match, exempelvis att behålla tålamodet när Sollentuna räddar upp många av våra anfall och därmed inte göra lika många miss i anfallet. Vi vill dessutom behålla vår servepress utan att dra på oss för många misstag.

Mycket glädjande i den andra kvartsfinalen var också stämningen i hallen som trummades fram av några riktigt duktiga sambainspirerade hejaklacksledare. Med det stödet från läktaren och den stämningen i hallen så blir det även på lördag en riktigt härlig match att se så kom till Idrottshuset kl 15.00 och heja fram oss till en plats i semifinalen.

 

/Coach Matilda Wikander