Alex Jenkins ny huvudtränare i Vingåker

En karismatisk engelsman ersätter en annan. Endast en vecka efter att vi berättade om Adam Bradburys sorti kan vi redan nu presentera Adams ersättare som huvudtränare för klubbens elitlag, hans landsman Alex Jenkins.

Efter Adam Bradburys beslut att flytta hem till England för att börja studera började sökandet efter hans ersättare. Vi kommer att fortsätta med konceptet med en spelande tränare kommande säsong och valet föll på Adams landsman Alex Jenkins.

Alex har, som ni säkert vet, spelat för VVK den gångna säsongen. Förutom att spela har han även varit huvudansvarig för vårt utvecklingslag i division två. I Alex får vi en otroligt passionerad tränare som verkligen brinner för det han gör. Positivt är också att han känner till svenska Elitserien, Vingåker som ort, VVK som klubb och även spelarna i elitlaget och utvecklingslaget.

Alex  Jenkins är 24 år och kommer från staden Chippenham utanför Bristol i England. Han tillhör det engelska landslaget och har även spelat ett stort antal ungdoms- och juniorlandskamper för sitt land. Han är utbildad fystränare och kommer även ha ansvar för den biten.

Klubbens ordförande Kenneth Karlsson kommenterar rekryteringen av Alex:
-Det kändes naturligt att rekrytera Alex som tränare av två orsaker, dels för att han är en duktig tränare som vi tror mycket på och dels för att få en kontinuitet i ledarskapet, då Alex och Adam delar samma tränarfilosofi. Alex har gjort ett fantastiskt jobb med klubbens juniorer den gångna säsongen, och vi är säkra på att han kommer att lyckas lika bra med A-laget. Sedan det för oss blev känt att Adam inte skulle vara kvar har Alex varit ansvarig för elitträningarna en dag i veckan. Han har en examen i ”strength and conditioning” vilket gör att han även får ansvar för fysträningen i laget.

Eftersom Alex Jenkins har spelat i klubben en hel säsong så behöver vi inte hälsa honom välkommen, men vi säger lycka till i din nya roll i klubben, Alex!