EVS segrare i grundserien

Med en omgång kvar av grundserien har Engelholms VS säkrat förstaplatsen i Elitserien. Det står klart efter lagets övertygade 3-0-seger mot Lindesberg under söndagen.

Segersiffrorna skrevs till 25-15, 25-18, 25-17. Carnae Dillard var poängbäst med sina 16 pinnar.

Grundseriesegern innebär att de regerande svenska mästarna blir först ut att välja slutspelsmotståndare när de sista omgången fullbordas, söndagen den 12 mars.

Engelholm har gått från klarhet till klarhet sedan säsongen 2016/17 drog igång i början av oktober. Seriesuveränen har blott en förlust på 19 elitseriematcher och början av januari säkrade laget tredje raka Grand Prix-titeln.

Att EVS skulle vara med och slåss i toppen tabellen var väntat, men att de skulle dominera på sättet de gjort var det nog inte lika många som trodde inför säsongen. Inte minst med tanke på att endast 4 av 15 spelare från fjolårets trupp finns kvar. Head coach Per-Anders Sääf är onekligen en mästare på att bygga nytt från grunden.

– Vi startade säsongen starkare än förväntat. Sedan dess har vi fortsatt att utvecklas och jag kan ställa väldigt höga krav på våra spelare. Vi har mentala coacher som hjälper oss i vårt arbete och vi jobbar mycket med spelförståelse och eget ledarskap i laget. Tjejerna måste kunna ta egna beslut på planen och ha nycklarna för att fullfölja dom också, sa Sääf när Elitserienvolleyboll.se intervjuade honom tidigare i veckan.

Foto: Falkenbergsbild

SLUTSPELSVALEN
Den 12 mars fullbordas den sista elitserieomgången och senare samma kväll görs slutspelsvalen. Läs mer om slutspelet här: https://elitserienvolleyboll.se/sm-slutspel-201617-2/

NYTTIGA LÄNKAR
Elitserietabellen – Damer
Elitserietabellen – Herrar
Spelschema – Damer
Spelschema – Herrar