Pilen har passerat 200 elitseriematcher

Inför torsdagens drabbning med Falkenberg uppmärksammas Hylte/Halmstadscentern Philip Pettersson för lång och trogen tjänstgöring. Under säsongen har han nämligen passerat 200 spelade elitseriematcher. Elitserienvolleyboll.se har tagit sig ett snack med ”Pilen” om jubileet, derbyt mot Falkenberg och bästa/värsta matcherna i karriären.

Hösten 2009 gjorde Philip ”Pilen” Pettersson elitseriedebut. Den gänglige centern och hans RIG Falköping – som där och då var nykomlingar i Elitserien – sågs som rejäla underdogs i seriepremiären mot Örkelljunga. Att gymnasieeleverna skulle ha en minsta chans mot ett så väletablerat och klassiskt lag var det inte många som trodde. Ack se fel de hade. Ett talangfullt RIG lyckades med den till synes övermäktiga uppgiften och gick segrande ur bataljen efter hejdundrande femsetare.

Åtta år har passerat sedan ”Pilens” första framträdande i Sveriges högsta volleybollserie. Längs vägen har han avverkat en bra bit över 200 elitseriematcher – slutspel inkluderat.
– 200 matcher? Wow! Det hade jag ingen om. Häftigt! Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal?, skrattar Pettersson när vi förmedlar nyheten.
– Riktigt kul! Volleyboll är det jag brinner för och som liten drömde jag om att spela i Elitserien. Att nu ha spelat över 200 matcher känns fantastiskt. Det är väl lite av en milstolpe!

Under torsdagens hemmamatch uppmärksammar Hylte/Halmstad sin storväxte center. Passande nog är det Falkenbergs VBK som står på andra sidan nätet – en klubb Philip framgångsrikt representerat tidigare i karriären.
–  Jättekul! Derby, med allt vad det innebär. Falkenberg har ett starkt lag och är alltid utmanande och roliga att spela mot. Man plockar alltid fram det lilla extra. Vi går för seger – jag kan ju inte gå och torska när jag blir uppmärksammad på det här sättet…

”Det glömmer jag aldrig!”

Under åtta säsonger har Pettersson härjat i Elitserien och med sitt väldiga block gjort livet tufft för motståndare som försökt tränga igenom försvaret. Genom åren har han hunnit representera RIG Falköping, Falkenbergs VBK och Hylte Halmstad Volley – klubbar med vilka han samlat på sig en hel hög fina minnen. Ett av dem sticker dock ut lite extra:
– SM-guldet med Falkenberg 2014 när vi slog Linköping på bortaplan i den avgörande matchen… det var en speciell upplevelse. Det glömmer jag aldrig. Min enskilt bästa match var dock förra säsongen, mot Örkelljunga. Jag noterades för åtta blockpoäng och hade en sådan där dag då allt bara flyter på. Jag stod rätt hela tiden och lyckades störa motståndarna matchen igenom. De träffade mig var jag än la händerna.

Även om han mestadels skördat framgångar på volleybollplanen har det funnits ett och annat tillfälle när han velat sjunka genom jorden.
– Det var en GP-final för några år sedan… Det var tvärtom jämfört med matchen mot Örkelljunga. Inget gick rätt. Jag fick stå vid sidan och titta på, och när jag väl fick chansen att komma in strulade jag till det. En perfekt passning som jag drog stenhårt i nät. En enda boll hann jag alltså med innan jag blev utbytt igen. Inte kul.

Många minnen alltså. Och fler ska det bli. Pettersson siktar på en lång volleybollkarriär:
– Jag är långt ifrån färdig med det här. Vad är det de säger? Man är som bäst efter 30. Vi får se om det stämmer…

Matchen mellan Hylte/Halmstad och Falkenberg startar 19:00 och livesänds via Volleykanalen. För att komma till sändningen, klicka här!