Sollentuna gjorde processen kort

Sollentuna mot ”Sollentuna syd” har vi ibland kallat dessa matcher, då RIG på senare år haft många Sollentunaspelare i truppen. I årets upplaga är det fyra stycken, Oskar von Sydow, Joar Millberg, Jesper Ullberg och Fredrik Ljung. På Sollentunas sida spelade tre spelare som spelade i RIG förra säsongen, Peter Blomgren, Jacob Zachrisson och Lucas Nordström.

RIG har haft en tung säsong i år med idel förluster. De lyckades inte heller rubba Sollentuna och då RIG eventuellt kommer att spela bara hemmamatcher fr o m nästa säsong (för att matchas mera internationellt på ungdoms/juniornivå) kan det betyda att det var sista chansen för RIG att vinna i Sollentuna.

Sollentuna visade direkt i första set att man ville visa nästa generation att de inte är flygfärdiga än. Man tog ledningen med 13-5 och RIG hade stora svårigheter med att få sitt anfallsspel att fungera. Sollentuna utökar ledningen och även om man har två servemissar i slutet av setet vinner man det komfortabelt med 25-14.

Det andra setet blev det jämnaste. RIG hängde med bra fram till 8 lika när Sollentuna fick igång sitt blockeringsspel. På de följande 5 bollarna hade man tre blockpoäng och två serveess. RIG viker dock inte ner sig utan stretar emot bra och kommer så nära som 16-15 innan Sollentuna kan utöka ledningen och gå ifrån till 21-17. På slutet spelar lagen jämnt och Sollentuna vinner setet med 25-20.

I det tredje setet börjar RIG bra och tar ledningen med 2-6, men sen var det slut på det roliga. Sollentuna vinner nu 14 (!) raka poäng fram till 16-6 efter bra anfallsspel av Carl Ljung och Kosma Smiechowski och bra block från Peter Jonsson och Jacob Zachrisson. Bollen efter är en servemiss av Sollentuna. RIG har dock inte mycket att sätta emot, utan är ett slaget lag. Man tappar ytterligare någon poäng när det gäller poängskillnaden lagen emellan och setet slutar 25-13 till Sollentuna.

Noterbart är att RIG hade 0% i anfallseffektivitet och Sollentuna 44,6%.

Bäste poängplockare
Sollentuna: Kosma Smiechowski 13 poäng, Peter Jonsson 11 poäng
RIG Falköping: Hugo Berglund 9 poäng, Marcus Torstensson 8 poäng

I och med segern återtog Sollentuna femteplatsen i tabellen från Habo.

Nästa match är ”hemma” mot tabelltrean Örkelljunga. Matchen spelas 25/2 kl 16.00 i Tellushallen i Vallentuna.

Slutresultat: Sollentuna – RIG Falköping 3 – 0 (25-14, 25-20, 25-13)
Publiksiffra: 200

Skribent: Johan Lindström
Foto: Håkan Wendler