Dubbla hemmamatcher väntar VVK

Det är drygt tre veckor sedan elitlaget senast spelade hemma i sporthallen men nu vankas det dubbla hemmamatcher denna vecka. På torsdag kommer grannen och serieledande Linköping på besök och på lördag är det Habo som gästar. Två matcher som säkerligen kommer att ha väldigt olika karaktär.

Vingåker tog en mycket skön och viktig seger mot Södertelge i lördags kväll när man vann med 3-0 efter en stabil insats där man till skillnad från Södertelge inte bjöd på speciellt många misstag. Eftersom Tierp tidigare på dagen hade skrällt mot Hylte/Halmstad och vunnit med 3-2 och därmed minskat avståndet till Vingåker i tabellen var det en viktig seger som betydde inte bara att man behöll sitt försprång till Tierp utan också att man passerade Södertelge i tabellen.

Efter en liten missräkning i Grand Prix där Linköping föll mot Falkenberg i semifinal har man sedan gått som tåget i elitserien och man toppar nu tabellen fem poäng före Hylte/Halmstad och ser ut att ha seriesegern i en liten ask. Linköping kommer från 3-0 segrar på bortaplan mot topplagen Hylte/Halmstad och Örkelljunga så det är ett formstarkt manskap tränare Joe Isacsson har med sig. Laget har inte tappat set på sina fem senaste matcher så det är ett stabilt spelande lag som inte bjuder på speciellt mycket.

Vingåker stod för en imponerande vändning i bortamatchen mot Habo då man kom tillbaka från ett 2-0 underläge för att vinna med 3-2. Habo är seriens största överraskning så här långt. Det har blivit segrar mot både Örkelljunga och Falkenberg och nye coachen Allessandro Lodi har gjort ett mycket bra jobb med sitt spelarmaterial. Amerikanska importen Roy Powell som huserar på högerkanten är lagets stora poängplockare. På vänsterkanten har dock två unga svenska killar imponerat. Linus Ekstrand och Jakob Molin har båda spelat mycket bra och ligger i den övre halvan av poängligan och deras utveckling har varit en starkt bidragande orsak till Habos resultat jämfört med de senaste säsongerna.

– Två väldigt olika matcher som väntar oss och inte mycket tid mellan dem för att ställa om säger Adam Bradbury. Linköping är ett välväxt lag som är väldigt starka offensivt och som är väldigt tunga att möta. Det finns ingen direkt svaghet som man taktiskt kan utnyttja utan man måste hålla toppnivå på sitt spel för att hänga med dem. Så fort man dippar lite så rinner poängen i väg. Habo är ett samspelt lag med väldigt bra linjer i sitt spel. Nyckeln mot dem blir att få dem under press och störa rytmen för deras passare. Det brukar bli jämna och spännande matcher mellan lagen och det blir säkert inget undantag denna gång avslutar Adam