LVC och EVS rycker i toppen

Linköping och Engelholm ryckte under den gångna helgens elitserieomgång och går nu för seger i grundserien.

Linköpings VC stormar mot grundseriesegern i herrarnas elitserie efter helgens övertygande 3-0-seger mot tabelltrean Örkelljunga. Tvåan Hylte/Halmstad åkte samtidigt på ett överraskande nederlag mot nästjumbon Tierp.

LVC har därmed fem poängs marginal ner till H/H när sex matcher av grundserien återstår.
– Vi ångar på och går som tåget. Jag är jättestolt över killarna, säger LVC-tränaren Johan Isacsson till Corren.

Isacsson, som kombinerar tränarjobbet i Linköping med uppdraget som landslagstränare för Sveriges volleybollherrar, anslöt inför säsongen 2016/17 och har gjort succé så här långt. På 20 grundseriematcher har det blivit 18 segrar och blott elva setförluster.
– Underbart skönt. Ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi spelar med väldigt stort självförtroende och kan ta några motgångar utan att det blir för stressat.

Hylte/Halmstad förlust mot Tierp var i sin tur oväntad. I lokalmedia benämns den som en skräll, men H/H-tränaren Matthew Young tonar ner det hela:
– Det här är en del av spelet – ibland är det upp och ibland är det ner. Men är man inte på tårna så kan man förlora mot vilket lag som helst i Elitserien, säger Young till Hallandsposten.

EVS fortsätter imponera

25-15, 25-15, 25-14. Sedan hade Engelholm säkrat 16:e segern för säsongen i Elitserien. Sollentuna inledde piggt hemma i Arena Satelliten under lördagen, men fick svårare att hänga med när seriesuveränen växlade upp. EVS-coachen Per-Anders Sääf var dock inte helt nöjd när han intervjuades av Helsingborgs Dagblad efteråt:
– Ibland släppte vi lite enkla poäng.

Hylte/Halmstad, som jagar närmast bakom, tappade dock viktig mark när tabellfyran Lindesberg gick segrande ur söndagens batalj (1-3). Det var H/H:s första förlust sedan den 22 oktober 2016.
– Lindesberg ville mer än oss i dag, krigade bättre och sprang på alla bollar. Men om vi nu ska förlora så var det rätt match att göra det i för vi kan varken komma uppåt eller nedåt i serien, sa tränaren Tony Westman till Hallandsposten efter matchen.

Mycket talar nu för att EVS tar hem grundseriesegern. Med tre matcher kvar leder laget, sex poäng före H/H.

Foto: Magnus Lilja och Falkenbergsbild

LÄS MER
Elitserietabellen – Damer
Elitserietabellen – Herrar
Spelschema – Damer
Spelschema – Herrar