Förlust hemma mot Hylte/Halmstad

En tuff start på året för Sollentuna med ytterligare en hemmamatch som slutar med förlust. Det är ett stabilt Hylte/Halmstad som tar hem matchen med 3 spelade set (25-19, 25-11, 25-22).

Första setet började med en jämn kamp om poängen. Ställningen förblev jämn mellan lagen fram till mitten av setet då Hylte/Halmstad började dra ifrån tack vare snygga anfallspoäng och plockade hem setet med 25-19.

Andra setet började inte bra för hemmalaget när bortalaget vann 6 poäng i rad varav fyra var anfallspoäng och resterande misstag från Sollentunas sida. Hylte/Halmstad fick även en riktig fin servestreak senare under setet med tre stycken servess i rad. Resultatet blev 25-11 till Hylte/Halmstad.

Sista setet startar på sämsta möjliga vis för hemmalaget med direkt underläge med 0-3. Men det är ett revanschtaggat Sollentuna på andra sidan som kämpar tappert trots stort underläge under större delen av setet. I slutet av setet har det äntligen lyckats komma ikapp motståndarlaget och kvitterat till 21-21. Men Hylte/Halmstad var ändå det starkare laget och tar hem vinsten med 25-22.

Bästa spelare i Sollentuna: Isabelle Falck

Bästa spelare i Hylte/Halmstad: Soriana Pacheco

Matchfakta:

Slutresultat i Sollentuna Sim och Sporthall: Sollentuna – Hylte/Halmstad 0 – 3 (19-25, 11-25, 22-25)

Publiksiffra 142

Bästa poängplockare i matchen
Sollentuna
– Falck, Isabelle 10
– Altin, Matilda 10
Hylte/Halmstad
– Wasserfaller, Jonna 13
– Pacheco, Soriana 11

Skribent: Danielle Rizzo
Foto: Håkan Wendler