Äntligen en trepoängare för Tierp

Tierp lyckades med att ta tre värdefulla poäng hemma i Centralhallen när Södertälje fick se sig besegrade med siffrorna 3-1.

Tierp Volley har haft en tung säsong hittills trots att man presterat bra volleyboll till och från. I kvällens match mot Södertälje lyckades man hålla sig borta från alltför långa dippar och tog därmed tre otroligt viktiga poäng. Det märktes redan från start att det var två lag som inte skulle vika ner sig utan det blev en match med många långa och sevärda bollar.

Första set började med att lagen bytte poäng med varandra men ju längre setet gick ju mer tog hemmalaget tag i taktpinnen. Det i samband med att man höll nere antalet egna misstag gjorde att man stabilt spelade hem setet med 25-20. I andra set så kom Tierp efter redan från början och lyckades aldrig riktigt få kontakt med ett Södertälje som spelade inspirerat. Det setet gick till bortalaget med siffrorna 21-25.

Tredje och fjärde set var Tierps från början till slut och matchen vanns till slut rättvist med 3-1.

Tierp gör en bra match utan att prestera på sin absoluta topp men det syns tydligt att man lägger stor vikt på att inte slå bort bollar vid taskiga lägen. Man gör också en del taktiska förändringar som denna match gav bra resultat.

Det var en besviken Elin Warner, coach i Södertälje, som direkt efter matchen sa ” Gör man så här många egna misstag så ska det väldigt mycket till om man ska vinna en match i Elitserien”

Martin Drejare, libero i Tierp tyckte ”Det är första matchen på länge som vi inte blir fast i nån rotation utan klarar att spela oss ur det ganska snabbt. Vi tar lite klokare beslut än tidigare och bjuder inte på så mycket”

Nu handlar det om att Tierp Volley kan fortsätta att ta kloka beslut och jobba på dom små detaljerna så ska man nog kunna spela åt sig en hel del poäng under våren.

Tierp – Södertälje 3-1 (25-10, 21-25, 25-17, 25-21)

Text: Micke Lind, Tierp Volley