Ny toppmatch för HH-volleys damer

På söndag är det toppmatch i Halmstad Arena när tabelltrean Örebro kommer på besök. Örebro är ett lag vilka har SM-guld som  uttalat mål för säsongen. Det forna guldlaget har från sista säsongen fått en nystart i toppen av Elitserien, då de nådde en SM-final mot EVS.

Hylte/Halmstad och Örebro möttes senast i Grand Prix-semifinalen i Uppsala i första helgen i januari, där Hylte/Halmstad tog en 3-0 seger. Örebro leds av isländskan Jona Vigfusdottir, en spelare som i sina bästa stunder tillhör toppen av anfallarna i ligan. Bredvid sig har hon finska Iida Murto som från december har flyttat från högerkanten till vänsterkanten. Får man stopp på denna duo, har man fått bort mycket av lagets anfallshot. Rutinerade centern Aida Rejzovic är en annan spelare som kan vara avgörande för gästerna.

 Hylte/Halmstad har efter helgens 3-0 vinst, över Engelholm, bra självförtroende i laget, men måste naturligtvis upp på samma nivå och energi till helgen för att ta hem ytterligare en seger mot ett topplag i Elitserien.

I veckan som gått har det fortsatts att fokuserat mycket på anfallsspelet, men också justerats i block/försvar inför Örebromatchen. Serven kommer också att vara en avgörande faktor i matchen och med Hylte/Halmstads servande i Halmstad Arena de senaste hemmamatcherna, kan detta vara ett matchavgörande del av spelet.

 Helgens match är naturligtvis en mycket viktig match för båda lagen, att redan nu börja positionera sig inför slutspelet. Som det ser ut nu, kan lagen också mötas i en eventuell semifinal.

 Alla spelare är tillgängliga i Hylte/Halmstad Volley.

 Senaste matchen:

Semifinal Grand Prix 2017

Hylte/Halmstad-Örebro 3-0 (25-18, 25-20, 25-20)

Flest poäng i HH:

Tiana Dockery 15 poäng

Stina Rix 10 poäng

Flest poäng i Örebro:

Iida Murto 10 poäng

Jona Vigfusdottir 7 poäng

Text: Tony Westman, Hylte/Halmstad