Ny förlust för Tierp Volley

Tierp inkasserade ännu en förlust i årets elitserie när man mötte Sollentuna på bortaplan. Trots vissa förändringar så lyckades man inte få med sig någon poäng hem.

Det blev en tung hemresa för Tierp efter att man förlorat mot Sollentuna med 3-1 i set. Det var en match med ganska många egna misstag där lagen hade svårt att hålla uppe en bra nivå. Minst misstag gjorde hemmalaget och man hade också två stabila poängmaskiner i Staffan Blomgren och Kosma Smiechowski som Tierp aldrig riktigt fick grepp på.

En detalj som Tierp lyckades lyfta från föregående matcher var sitt mottagspel, där var man mycket stabilare. Däremot hade man otroligt svårt att få bollen i golvet på motståndarsidan, trots en mängd bra lägen. Det berodde både på oförmåga och att Sollentuna spelade ett bra försvarsspel där man aldrig gav upp en boll. Tierp blockspel var inte av högsta klass och man lyckas inte ta mer än 5 blockpoäng mot hemmalagets 14. Där har man en detalj att jobba lite extra med.

Som sagt, man lyfte sina mottag på ett bättre sätt men man får jobba vidare med en del andra viktiga bitar. Nu är det bara att ladda om inför söndagens tuffa bortamatch mot Habo.

Sollentuna VK – Tierp Volley  3 -1 (25-22, 23-25, 25-21, 25-20)

Bilden är från en tidigare match.

Micke Lind, Tierp Volley