Hylte/Halmstad 3-0-besegrade GVK

Hylte/Halmstad servade helt enkelt ut Gislaveds VK. Ett Gislaved som försöker med allt möjligt störa Hylte/Halmstads segersvit. Dock gick det som så många gånger förut. Hylte/Halmstad vinner med 3 – 0… Men det var på håret.

Hylte/Halmstad har en lång segersvit över Gislaveds VK och det börjar närma sig 4 år sen man sist förlorade en match mot dessa. Man brukar ju då säga att förlusten kommer närmare och närmare men just nu ser det inte ut som så. Första set fick H/H fram storkrossen och att dessutom få till 7 st serveess bara där visar vilken otroligt bra serve tjejerna sitter inne med. När H/H också har Soriana Pacheco som passare blir Gislaved totalt utspelat när alla spelar på hög nivå i H/H. Vinst med 25 – 11 för H/H.

Sen kan man nästan säga att Hylte/Halmstad ställer in skorna och sätter sig vid sidan om och ser på. Man växlar ner tempot och Gislaved släpps in i matchen. Givetvis tar gästerna tillfället i akt och har några bra block och anfall. H/H står förvånade och ser på när Gislaved får till 15-18 och Tony tar en timeout. Tjejerna vaknar till en smula och kommer ifatt och lagen spelar jämnt till 21-21  och H/H tar setet med 25 – 21.

Paus på 10 minuter och därefter fortsätter lagen som de avslutade. Väldigt jämnt fram till 7 lika. H/H har inte vaknat riktigt utan man släpper in Gislaved igen. Gislaved gasar på och spelar riktigt bra, faktiskt så bra att de leder med 5-6 bollar i nästan hela setet. Vid 12-18 och 16-21 börjar sekretariatet, som idag har Stefan Bernström vid Escoresheet, tänka på nästa set. Ingen tror väl att Hylte/Halmstad ska lösa detta. När Gislaved dessutom har 21-24 är det ju klart. Men nej, Hylte/Halmstad gör ett mycket bra avslut. Efter att ha avslutat det tredje setet med 5 riktigt bra anfall, serve och block, vinner Hylte/Halmstad setet med 26-24.

Tony Westman säger efter matchen:

 Vi har tränat  mycket på serven i höst och det ger resultat. Misstagen blir färre och färre. Så bra som vi är just nu har vi inte varit innan och har inte förlorat något set på 7 matcher.

Matchen slutar 3 – 0 (25-11, 25-21, 26-24)

Bästa spelare

Nr 9 Emma Mårtensdotter, Hylte/Halmstad

Nr 13 Hannah Noel Tedrow, Gislaved

Att det var Stefan Bernström (elitdomare) som satt vid matchprotokollet visar hans stora vilja att lära sig och dessutom träna på att köra detta via datorn. Han har ett flertal gånger gjort detta. Mycket positivt att domarna har full kontroll på hur detta ska skötas, fler domare borde följa hans exempel. Tack Stefan!

Alla domare är varmt välkomna att få utbildning hos oss.

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad

Bild: Robin Nylén