Dags för en av årets höjdpunkter – GP-slutspelet i Uppsala

Grand Prix är ett av Svensk volleybolls flaggskepp, ett arrangemang som har pågått under många år och en tävling som inte Svenska volleybollförbundet har ändrat eller ruckat på även fast det var ett starkt motstånd i början. 

GP har blivit ett delmål för elitlagen till slutspelet och det är inte helt ovanligt att det blir samma vinnare på GP som vinner SM guld till våren, alltså ett tidigt tecken på vart det lutar och devisen om att man inte behöver vara bra förrän till slutspelet ställs på ända.
GP är också volleybollens träffpunkt, ALLA kommer dit, elitlagen, ungdoms lag, distriktslag, alla representanter från klubbarna deltar i olika möten, allt diskuteras högt och lågt och man träffar väldigt många kända ansikten, GP är helt enkelt den stora mötespunkten där alla träffas en gång om året.
Vi ställs mot Hylte/Halmstad i semifinalen, vi har spelat tre matcher mot varandra innan denna semifinal och H/H har vunnit alla tre, men vi närmar oss för varje match. Senaste matchen var precis innan juluppehållet, det var en jämn batalj som gick blev en femsetare med H/H som segrare med minsta möjliga marginal 18-16.
H/H tränaren Matthew Young förfogar över ett komplett lag där styrkorna är fler och större än svagheterna, han har också passaren och Sveriges stora stjärna Dardan Lusthako, Dardan är kanske Sveriges bästa passare någonsin (en av sakerna alla diskuterar på GPet) och har en otrolig blick för spelet och känsla för taktiken och höjer sig alltid när det behövs som mest. Sen när han har spelare runt sig som de två Brasilianarna Junior och Luna, de Svenska landslagsmännen spikern Viktor Lindberg, centern Philip Petersson och liberon Anton Wijk Tegenrot så får han ett stabilt grundspel och många anfallsutvägar att välja på.
Tomas Vilimas stod över matchen mot Falkenberg igår (onsdag) pga en känning i vaden, tiden får utvisa om Tomas kan vara med eller inte. Med Tomas eller utan Tomas så är det enda sättet att vinna mot H/H är att göra det tillsammans och vara hungrigare än H/H.
Vi måste upp på en max prestation i alla momenten i spelet och för att ta oss dit så behöver vi hjälp av varandra, kan vi pressa H/H till att behöva göra bra prestationer för att vinna poängen under en längre tid och ta chansen när de inte riktigt lyckas med något så kommer pressen att öka på H/H, kan vi få dem dit och kanske göra dem stressade så kommer vi att ha chansen att ta en finalplats.