Örkelljunga siktar på GP-avancemang

Örkelljunga har en högintressant vecka framför sig. Två hyperviktiga matcher mot Falkenberg och Södertelge står på schemat. Målet är att säkra avancemang till Grand Prix i Uppsala. ÖVK-tränaren Jonas Svantesson ger oss förutsättningarna.

Det lackas mot jul och då lackas det också mot vilka lag som kommer att få spela Grand Prix i Uppsala under trettonhelgen. De fyra högst placerade lagen efter halva säsongen (13 omgångar) får spela GP.

GP har blivit en prestigefylld turnering och det är en av två titlar som hägrar under säsongen, det blir då ett naturligt delmål till slutmålet som för de flesta lagen är SM-guld. Hylte/halmstad och Linköping VC har gjort ett litet ryck och får ses som klara etta och tvåa men de slåss om vem som ska vara topprankade in i GP. Efter dessa två lagen är det en het strid mellan fyra lag som slåss om de två resterande platserna, just nu ligger Falkenberg och Örkelljunga bäst till men Habo och Sollentuna är precis efter dessa två och det gäller för ÖVK och FVBK att inte tappa för många poäng i de två sista omgångarna.

Sist vi mötte Falkenberg var också på hemmaplan och man kan tycka att det är lite orättvist mot Falkenberg att ÖVK får spela på hemmaplan båda gångerna innan juluppehållet, men nu är det som det är och det gäller för oss att utnyttja läget och jag är hundra procent säker på att Patrik Aparicio, tränaren i FVBK, försöker utnyttja läget med att elda på sina spelare lite extra med denna orättvisa som kan omvandlas till tändvätska till en redan stekhet match.

Falkenberg gjorde en mycket lyckad helg nere i Danmark där man tog sig vidare från gruppen in i finalslutspelet i det Nordiska klubbmästerskapet, en mycket stark insats som säkerligen har gett “Falkarna” extra självförtroende och tro på sitt egna spel. De hade en kämpig match förra helgen uppe i Södertälje men lyckades rida ut stormen och ta med sig två poäng till Halland och en liten lättare hemresa. Jean Prado Silva, FVBK:s högerspiker, gjorde mest poäng för bortalaget och är det så att det har lossnat för honom så kommer Falkenbergs spel att lyfta ett par nivåer.

Efter två operationer och en hälsporre har vi nu acklimatiserat oss vid alla dessa skador och vi har gått tillsammans ännu mer och kommer att se denna situation som en stor utmaning. Vi har fått inne sparring på träningarna och detta har varit väldigt givande inte bara för oss utan även för de som är med och tränar, vi kommer att försöka få till detta många gånger under veckorna och jag är otroligt glad över hur klubbarna runt omkring oss hjälper oss i detta prekära läge.

Vårt spel blir bättre och bättre och det märks att vi börjar närma oss det stadig spelet där vi inte ger bort så många poäng och samtidigt orkar ligga och nöta ner våra motståndare, detta kan bli oerhört viktigt i framtiden. Vi är två väldigt jämna lag och det är små marginaler som kommer att avgöra vem som kommer att vinna på torsdag. Det gäller att vi kan ta tillvara på de chanser vi skapar, samtidigt som vi är lugna och respekterar Falkenberg när de gör någonting bra och inte blir frustrerade när de gör bra handlingar för det kommer att hända flertalet gånger. Alla spelmomenten kommer att bli viktiga, det lag som vinner kommer att få övertaget i något av dessa men vilket, det kommer dagsformen och tillfälligheterna att avgöra.

Text: Jonas Svantesson, Örkelljunga